Došao kao jedno od najvećih pojačanja Zvezde, ali za sada je veliki promašaj

Crveno-beli posle dobrog starta potonuli u Evroligi, a na udaru najvećih kritika nalazi se Ostin Holins

  • 13
Ostin Holins Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Armanija u Milanu sa 79:62, u utakmici 7.kola Evrolige. Crveno-beli su upisali četvrti uzastopni poraz i sada imaju skor 2-5, a ukoliko se u naredna dva meča u Beogradu protiv Panatinaikosa i Asvela ne vrate na pobednički kolosek, evroligaška priča crveno-belih već sada može da bude završena.

Meč u Milanu je rešen u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio 24:6. Šta reći za još jedan poraz crveno-belih, čak i kada se uzmu u obzir sve okolnosti, povreda Vajta, bolest Cirbesa, kasniji ulazak u trenažni proces Dobrića i Lazića, ipak, je četiri poraza zaredom previše.

Pogotovo boli onaj od Albe na svom terenu. Zvezda je ove sezone krenula sa mnogo manje stranaca u odnosu na prethodnu. Sada ih ima samo trojicu Holinsa, Vajta i Voltersa, od kojih samo Volters prikazuje igru na nivou stranog pojačanja, Vajt je povređen i on se čeka, a Holins je totalno podbacio u Evroligi.

Sa samo 34 poena na 6 mečeva Evrolige (u proseku 5,7) on je tek sedmi strelac tima, a doveden je kao bek šuter koji treba da napravi razliku i posle Kalinića i Vajta je treće veliko pojačanje crveno-belih od kojeg su navijači imali velika očekivanja.

Za razliku od prve sezone u Evropi kada je igrao za Zenit i kada je imao 10,4 poena po meču, sada pruža mnogo slabije partije. Da li mu ne odgovara sistem Dejana Radonjića ili prosto nije ušao u formu ne znamo.

Ono što znamo je da bi morao mnogo bolje da igra i iskoristi 20 minuta na terenu u proseku. Primera radi Dobrić za 23 minuta beleži u proseku 9,5 poena, Mitrović 8,9 za 21 minut, a Volters za 25 minuta odličnih 12,3 poena. Kalinić koji je lider tima ubacuje 11,3, a tu su još Lazarević, Simonović i Davidovac. Dobra stvar je da Zvezdinu igru nose domaći igrači u odnosu na ostale timove koji imaju po tri i više stranca koji su lideri.

KK Crvena zvezda, KK Cedevita Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanovic

Ipak, slaba igra Holinsa, koji bi trebalo da pravi razliku, samo se nadovezuje na loše izdanje Zvezde u napadu. Crveno-beli su najnefikasniji tim sa samo 66,86 ubačenih poena u proseku i ubedljivo su poslednji po efikasnosti. Dobra odbrana donekle vadi ekipu iz problema, ali košarka je igra u kojoj se računa kad probaciš loptu koprz obruč, jer ne možeš stalno da se braniš uspešno.

U segmentu odbrane Zvezda je drugi tim iza Fenerbahčea po broju primljenih poena, samo 70 u proseku. Ono što je dobro je da Zvezdinu igru nose domaći igrači Kalinić koji je lider tima, Mitrović, Lazarević, Simonović, Dobrić...

Nešto mora da se menja, ali šta? To je glavno pitanje o kome će narednih dana razmišljati Dejan Radonjić sa stručnim štabom.

- Mi smo odigrali stvarno, stvarno loše u početku utakmice, tih prvih deset minuta. Oni su ograli odlično i stvorili veliku prednost.

- Uložili smo posle veliki trud posle toga. Druga četvrtina je bila bolja, pokušali smo da ostanemo u igri u drugom poluvremenu, ali je prednost s početka bila prevelika i oni su zaslužili da pobede -rekao je Radonjić posle meča.

Košarka je takva igra da talenat igra veliku ulogu u napadu, a odbrana je stvar discipline i fizičke spreme. Očigledno je da Zvezdi nedostaje malo više "talenta" u napadu, kako bi mogli da se odupru rivalima i da dobru odbranu krunišu kvalitetnim napadom.

Sa druge strane, meč u Izraelu je pokazao da napadački Zvezda može da ima kvalitet, ali je pitanje kontinuiteta da se odigra dobro u seriji i mečevima koji se nižu na traci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    29. oktobar 2021 | 11:51

    Kako 3 stranca,a cirbes🤔

  • Crnogorac

    29. oktobar 2021 | 12:14

    Po pasošu je i Ivanovic stranac, mada ja to lično ne priznajem...💪💪

  • Mirko.

    29. oktobar 2021 | 12:50

    Pa mnogi nisu za zvezdu realno.Kuzmic Davidovac Lazic Simonovic.Katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA