≫ 

Obradović našao "rešenje" za loš šut sa distance: "Treba da siđu do Morave i operu ruke"

Trener Partizana bio je raspoložen posle gostovanja u rodnom Čačku

  • 6
željko obradović Foto: ABA liga/Željko Radišić

Košarkaši Partizana uspeli su da dođu do relativno lake i ubedljive pobede na gostovanju Borcu u Čačku ove subote. Crno-beli su od početka do kraja kontrolisali rezultat i na kraju su slavili sa 18 poena razlike (68:86).

Bio je ovo prvi meč Željka Obradovića na klupi Partizana u rodnom Čačku kao treneru, a sam ističe da je njegova ekipa odradila posao gotovo savršeno. Jedino što kritikuje su šutevi sa distance, ali je i za to pronašao "rešenje".

- Poptuno agresivno, uradili smo sve što je bilo potrebno na ovoj utakmici. Od sredine druge četvrtine uspeli smo da pročitamo odbranu Borca gde su pokušavali da nas udvajaju, dobar imali protok lopte, ali nažalost nismo uspeli da realizuje brojne otvorene šuteve, samo 6/25 sa distance. Možda ne bi bilo loše da primenimo onaj stari trik, malo da siđu dole do reke i da operu ruke - našalio se Obradović.

Potom je u dahu dodao da ga za Čačak vezuju mnoge emocije, ali i ljudi.

- Naravno, želim Borcu sve najbolje, kao i mom mladom kolegi. Želeo bih da se zahvalim čačanskoj publici na sjajnom prijemu i na atmosferi. Super se osećam, poslednjih godinu dana sam više bio ovde nego u Beogradu. Majka mi živi ovde i mnogi prijatelji, svi koji me poznaju to dobro znaju.

Sa druge strane, njegov kolega sa klupe Borca, Marko Marinović nije imao mnogo čega da prigovori svojim igračima, svestan da je preko puta bio značajno kvalitetniji protivnik.

- Znali smo šta nas očekuje, ali nas je nedostatak Lautara Lopeza teško pao na ovoj utakmici. Organizaciono nismo bili dobro, jer je Partizan vršio sjajno opstrukciju igre i nismo organizovali napad. Jednu stvar smo uradili, popravili smo skok i ja sam zadovoljan što se toga tiče. Idemo da se pripremamo za utakmice protiv ekipa našeg kvaliteta. Naša sledeća utakmica je u Podgorici protiv Studentskog centra. Nemamo puno vremena za pripremu meča, već u ponedeljak krećemo da radimo na tome - reči su popularnog "Maline".

On se potom osvrnuo na pomoć koju je Obradović ukazao Borcu na kraju prošle sezone kada se tim borio za opstanak u prvoj ABA ligi i pobedama u završnici uspeo da sačuva prvoligaški status.

- Hteo bih da se zahvalim velikom čoveku Željku Obradoviću, jer je on jedan od "krivaca" zašto Borac igra ABA ligu i ove sezone. U najtežim trenucima prošle godine je nesebično pritekao u pomoć, pomogao nam i podigao nas. Ulio je svima samopouzdanje i mi smo na kraju ostali u ligi. Još jednom mu se zahvaljujem od srca i poželeo bih Partizanu svu sreću u nastavku sezone. Zahvalio bih se i publici koja je došla u ovolikom broju. Mi nismo pružili dostojan otpor, ali u ovom trenutku nije moglo bolje. Nadam se da će prepoznati ono što mi radimo - zaključio je konferenciju Marinović.

Video: Borac doživeo debakl i izgubio sa 18 razlike: Željkov Partizan bez milosti u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA