≫ 

Budućnost pregazila Mornar, Barani na 0/6, bivši igrač Zvezde dominirao na meču

Podgoričanima je ovo peta pobeda u sezoni

  • 1
Budućnost Podgorica, Mornar Foto: Aba league / Budućnost voli

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice savladali su Mornar sa 85:69 u meču šestog kola ABA lige. Ovom pobedom, Budućnost se izjednačila sa FMP-om na drugom mestu, dok je Mornaru ovo šesti poraz.

Siloviti su bili košarkaši Budućnosti u ovom crnogorskom derbiju, iako su otpor Barana slomili tek u drugom poluvremenu. Prva četvrtina je završena izjednačenim rezultatom, u drugoj deonici su košarkaši Budućnosti imali tek dva poena prednosti, da bi se onda sve slomilo.

Mornar se sada nalazi u ogromnom problemu, ovo je njihov šesti poraz iz isto toliko mečeva, što znači da su prikovani za samo začelje tabele. Nesumnjivo je da će reagovati uprava kluba iz Bara, ali ovo nije dopustljivo za ekipu njihovog renomea.

Kao što je gorepomenuto, Budućnost je ključnu prednost stekao u trećoj četvrtini i to poenima Marka Jagodića Kuridže i Drobnjaka, kojim su otišli na +10. Poslednja deonica je bila čisto "otaljavanje" posla, pa je Budućnost čak i uveličala svoju prednost.

Najefikasniji igrač bio ej Marko Jagodić-Kuridža sa 17 poena, Edin Atić dodao je 12, Džastin Kobs 11, dok su po 10 imali Petar Popović, Di-Džej Sili i Igor Drobnjak. Kod gostujuće ekipe najbolji je bio Dejvis sa 12 poena, jedan manje je dodao Smit, dok je Luis ubacio samo 10.

Video: Budućnost potopila sve lađe Mornaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    31. oktobar 2021 | 19:35

    A kakav to renome ima Mornar?Unazad par sezona imaju neke rezultate zahvaljujući novcu sumnjivog porekla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA