≫ 

Burno u Turskoj: Micić se posvađao sa trenerom Tofaša, pa im sasuo 31 poen uz dabl-dabl

Efes se mučio protiv Tofaša, a na kraju je ubacio čak 107 poena

  • 0
Vasa Micić Foto: Twitter / Tivibu Spor / Printscreen

Muke muči Anadolu Efes da na početku ove sezone pronađe onu staru, šampionsku formu. Timu Ergina Atamana to nije strano, pošto je slično krenuo i prošle godine. Međutim, ove je bilo problema i u samoj svlačionici, naročito na relaciji Micić - Ataman zbog čega je srpski košarkaš jedno vreme bio van konkurencije. Ipak, čim se vratio ostavio je trag, prvo u četvrtak protiv Žalgirisa, a onda i večeras u Bursi protiv Tofaša.

Njegova ekipa pobedila je domaćina veoma ubedljivo, mada trijumf nije bio lak kakav se na prvi pogled činio. Efes je zapravo dosta dugo gubio, bio je nadomak dvocifrenog deficita, ali se na krilima Vase Micića "izdigao" iz krize i postigao više od stotinu poena - 94:107.

Sam Micić imao je dobrog udela u pobedi gostujućeg sastava. Postigao je čak 31 poen, od čega su 24 došla tokom prvog poluvremena. Na sve to dodao je deset asistencija, čime je ostvario dabl-dabl, a uhvatio je i pet lopti za 34 minuta provedena na parketu. Dosta puta je bio na liniji slobodnih bacanja, čak 14, a pogodio je 13 penala. Na šutu za dva imao je 3/4, dok je sa distance bio polovičan - 4/8.

Meč je obeležila i svađa na kraju treće četvrtine u kojoj su učestvovali trener domaćeg tima, Demir i naš Vasa Micić. Turski stručnjak i njegov pomoćnik su nešto vikali našem košarkašu, a ovaj im nije ostao "kratak". Ostali su ipak sprečili dalje incidente.

I Filip Petrušev bio je fantastičan. Prošlosezonski MVP ABA lige i igrač Mege danas je završio sa 17 poena i pet skokova. Igra jako konstantno od početka sezone i već se ustalio pod Atamanovom palicom. U timu Tofaša, sa druge strane, istakao se Tomislav Zubčić sa 21 poenom uz pet skokova i dve asistencije.

Bio je ovo prvi trijumf Efesa u turskom šampionatu posle dva poraza od Galatasaraja i Fenerbahčea, čime je zadržao korak za vodećom Pinar Karšijakom i Fenerbahčeom.

Video: MVP Evrolige Vasa Micić istakao da ne čita komentare i to ga je spasilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA