≫ 

Dinamik se priključio Slobodi na vrhu KLS, prva pobeda Zdravlja u Leskovcu

Mladost u ozbiljnoj krizi rezultata, Zemunci vezali treći poraz

  • 0
KK Zdravlje Foto: Youtube / Printscreen

Gradski derbi u Košarkaškoj ligi Srbije između Mladosti i Dinamika, pripao je Dorćolcima. Odigrali su gosti sjajan meč, potvrdili su da se nalaze u odličnoj formi i "bacili" su Zemunce u razmišljanje posle njihovog trećeg uzastopnog poraza u domaćem prvenstvu - 84:89.

Bila je to izuzetno izjednačena utakmica u kojoj nijedan od timova nije uspeo da dođe do dvocifrene prednosti. Na kraju, presudila je bolje odigrana treća deonica Dinamika, odnosno njena sama završnica kada su gosti došli do +6, a potom tu prednost sačuvali do kraja.

Goste je do pobede predvodio Vuk Đorđević sa 17 postignutih poena, a isto toliko je na svom kontu imao i Ilija Medarević. Dvocifreni su bili i Mihailo Bošković sa 12 poena, te Ilija Milijašević sa tačno 10.

U timu Dragana Jakovljevića bolji od ostalih bio je Antoan Otis-Livingston koji je ubacio 22 poena, dok je Matija Belić imao 17 ubačenih. Dvocifreni su bili i Andrija Bojić (14 poena), te Đorđe Milosavljević i Nikola Kovačević sa po 10 poena.

Pobedu i to prvu pred domaćom publikom ostvarilo je Zdravlje u Leskovcu. Tamiš nije imao nikakve šanse, gubio je od starta do kraja i tek u završnici je "spustio" visoku razliku domaćina - 94:81.

Tako je u vodu pala vrhunska partija Ivana Smiljanića, koji je ubacio 26 poena uz 11 skokova za Tamiš. Na drugoj strani, najbolji je bio Kornelijus Hadson sa 25 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Novi Stef Kari? Dečak sa samo devet godina pravi dar-mar na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA