Kingsi bez rešenja za Dončićev "ludi ples", Dalas ide ka vrhu Zapadne konferencije

Maveriksi odigrali relativno dobar meč u kojem su većim delom imali prednost

  • 0

U ranom, popularnom "evropskom" terminu NBA lige, košarkaši Dalas Maveriksa bez većih problema savladali su Sakramento Kingse na domaćem terenu, čime su došli do četvrte pobede u ovoj sezoni. Sjajan, po običaju, bio je Luka Dončić - 105:99.

Slovenac je još tokom prvog poluvremena pokazao da će biti centralna figura ove utakmice, pošto je upisao 16 poena i pet asistencija do velikog odmora. U nastavku je malo usporio i susret je završio sa 23 poena, deset skokova i osam asistencija. Boban Marjanović se nije našao na parketu ove večeri.

Dobre partije kod domaćih upisali su još Tim Hardavej Džunior sa 16 poena i Dorijan Fini-Smit koji je meč završio sa 13 poena. Na drugoj strani, poeni su takođe bili fino raspoređeni, a najefikasniji bio je Rišon Holms sa 22 poena. Ispratio ga je Herison Barns sa 15 poena na svom kontu.

Prva četvrtina donela nam je velike oscilacije u igri dva tima. Dalas je krenuo serijom 20:5, ali je gostujući tim uzvratio nizom 17:6 i "istopio" razliku na samo četiri poena.

U drugoj deonici razlika se nije mnogo kolebala. Igralo se gotovo koš za koš, a slično je bilo i kroz veći deo treće četvrtine kada je Sakramento na kratko došao i do jedine prednosti na ovom meču (59:60). Ipak, Maveriksi su ovaj deo igre zatvorili serijom 7:0 za prednost od 10 poena pred završnih 12 minuta.

U poslednjoj četvrtini, Sakramento je dao sve od sebe da unese dramu u meč, ali Kingsima to nije pošlo za rukom. Sigurnom igrom, Maveriksi su držali rivale na bezbednoj udaljenosti i na kraju rutinski upisali pobedu.

Video: Đokovićev prijatelj obradovao Bogdana Bogdanovića: Srpski as dobio svoje tablice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA