Mega "zelena" za Zvezdu, Simonovićev trojkaški rafal pečatirao novu ABA pobedu šampiona

Sigurna pobeda Radonjićevog tima u kojoj je iskusni šuter dao svoj prepoznatljiv doprinos

  • 20

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u regionalnom takmičenju, Mega je potučena u "Pioniru" 81:67 u 6. kolu, pa je tako četa Dejana Radonjića, osim pomaka u poretku na tabeli, napravila dobru uvertiru pred naredni evroligaški izazov na istom mestu u četrvtak protiv Panatinaikosa.

Lak posao su imali crveno-beli pred praznjikavim tribinama "Pionira", opet lišeni pomoći Lazića i Ivanovića, protiv takođe oslabljenog rivala (Simanić i Kazalon nedostajali), i pokazala da je u ovom trenutku bolja, kvalitetnija, organizovanija ekipa od "roze tima".

KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: MN Press

Zvezda je pobedu praktično obezbedila već u drugoj četvrtini, najboljoj, u kojem je u oba pravca igra funkcionisala precizno kao švajcarski sat. Volters je mekanim korakom i još mekanijim izbačajima gotovo neprimetno došao do deset poena, u tom periodu ga je najbolje pratio Kalinić pa je najviše tom dvojcu domaći tim pobegao Megi toliko da se pitanje pobednika više nije postavljalo.

Zvezda je imala ubedljiviju prednost 41:20 na 04:20 do kraja poluvremena polaganjem Marka Simonovića.

Zvezdin veteran zaslužuje posebne redove u ovom izveštaju, jer je njegovom serijom trojki (tri u 4/4) Zvezda lišila meč svake neizvesnosti koja se do tada možda i mogla naslutiti jer je Mega sporadičnim naletima u jednom momentu spustila prednost na jednocifren broj poena.

Simonović je meč završio sa 11 poena i ovacijama sa tribina.

Mega je najbolji period imala sredinom treće četvrtine kada je, nošena vrlo raspoloženim Balcerovskim, kreirala seriju 9:0, prilično lako dolazila do poena, pa je Radonjić takav i slične nalete ekspresno prekdiao tajm-autima. Bio je to najlošiji period meča po domaći tim, koji je samo zbog sjajne druge deonice i akumulirane ubedljive prednosti mogao sebi da priušti i povremenu indolenciju u oba pravca.

Iako je Simonović trojkama obeležio utakmicu, ostaje i dalje utisak da su šutevi spolja najveća Zvezdina boljka. Večeras tek 6/18 s tim da je tek Simonovićev rafal u poslednjoj deonici koliko-tolikio popravio ovaj segment igre.

Moraće očito crveno-beli daleko preciznije ako misle da uđu u egal borbu sa najjačim evropskim ekipama.

Mega, osim sporadičnih naleta i demonstracije talenta koji nesumnjivo čuči u redovima ovog tima, nije prikazala ništa što je može svrstati u kandidate za plej-of ABA ove sezone. Ako je išta bilo vredno pomena večeras od gostiju to je rola sjajnog Poljaka Balcerovskog koji je sa 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije odskočio daleko od ostalih i, uz Matkovića (14p), najbolje parirao evroligašu.

Kod Zvezde, osim Simonovića, ekipu su napadački predvodili Volters (13p), Kalinić (11p) i Dobrić (10p).

KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: MN Press
KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: MN Press
KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: MN Press

 

hala pionir Foto: MN Press

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sudije prekinule utakmicu u Pioniru zbog onoga što se našlo na parketu: Golubovi su krivi za to

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA