Pulen otkrio zašto nikad nije došao u Zvezdu: "Čuo sam da ne isplaćuju plate igračima"

Košarkaš je iskoristio priliku i da se dotakne zanimljive anegdote, najčudnije u njegovoj karijeri koja je takođe usko vezana za Beograd

  • 17
Dzejkob Pulen, Branko Lazic Foto: MN Press

Džejkob Pulen već godinama igra košarku na Jadranu, nekoliko puta je ovaj sjajni bek povezivan i sa Crvenom zvezdom, ali do tog transfera nikad nije došlo. Nekoliko godina kasnije, Pulen je odlučio da "otvori dušu" i ispriča za Meridianbetsport razloge zašto nije obukao crveno-beli dres, kao i njegovo "najluđe" gostovanje u Beogradu ikada.

Pulen se ove sezone "vratio" u Cedevita Olimpiju, pošto je dres Cedevite nosio u dva navrata - sezona 2015/2016, kao i sezona 2018/2019, međutim, to je bilo u vremenu kada je ovaj klub bio smešten u Hrvatskoj.

Upravo posle prvog mandata u Hrvatskoj, Pulen je već viđen kao novo pojačanje Crvene zvezde, ali nikad nije stigao do Beograda, o čemu je on i govorio za bosanskohercegovački portal. Takođe, on je otkrio i da ga je Partizan svojevremeno zvao, ali da je to bio period oko 2012. godine.

- Na početku karijere van SAD, nekoliko puta sam imao ponude od Partizana, čini mi se da se to prvi put dogodilo pre nego što sam prešao u Hapoel iz Jerusalima, a drugog se ne mogu tačno setiti. Sa Zvezdom sam umalo dogovorio saradnju posle prve sezone u Cedeviti, bukvalno sam detaljno prolazio kroz ugovor i brojevi nisu bili u redu - rekao je košarkaš s gruzijskim pasošem, te nastavio.

- Koliko god novca da su mi prvobitno ponudili, posle bi spuštali cifru i jednostavno sam se udaljio od toga. Takođe, čuo sam i neke priče o neisplaćivanju igrača, tako da sam odlučio da odem drugim putem. Poštujem oba kluba, i jedni i drugi su balkanski giganti, imaju fantastične navijače i cijenim ih, znam koliko ljudi u Srbiji vole košarku - rekao je Pulen.

Džejkob Pulen, Cedevita Foto: MN press

Ono što ga je prvobitno privuklo ka Crvenoj zvezdi su upravo i navijači, za koje je Džejkob Pulen vezao jednu veoma zanimljivu anegdotu o tome koliko su navijači u Srbiji poprilično "ludi".

- Malo je mesta čiji navijači se mogu porediti sa ovdašnjim, možda su to jedino Turska i Grčka, a i Italija ima dobru publiku. Partizan i Zvezda se ovdje izdvajaju, dvorane su im konstantno pune.

- Najluđa stvar mi se dogodila kada sam u prvom mandatu u Cedeviti igrao evroligaški meč protiv Zvezde u Beogradu. Jedan navijač je stajao veoma blizu terena i znao je imena moje majke i tri sestre. To mi je bilo smešno jer je stvarno ‘uradio domaći zadatak’, govorio mi je: ‘Hej Džejkobe, j**em ti nju, nju, nju i nju’. Smejao sam se, svaka mu čast, uraditi nešto tako je zaista impresivno - zaključio je Džejkob Pulen.

Video: Da li je trener Partizana Savo Milošević zadovoljan igrom svojih pulena protiv AZ Alkmara?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA