Ostoja Mijailović brani svog igrača: "Nismo mi dali nadimak FMP-u, on postoji neko vreme"

Oglasio se i predsednik košarkaškog kluba Partizan

  • 56
Promocija Željka Obradovića, KK Partizan

Foto: Nikola Tomić

Mnogo je prašine digla sporna izjava košarkaša Partizana Dalasa Mura koji je u intervjuu za klupsku televiziju ekipu FMP-a nazvao "malom Crvenom zvezdom". Ekipa iz Železnika je odgovorila i tražila kaznu, dok je sada za Blic svoju izjavu dao i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, koji je stao u odbranu svog igrača.

FMP je ekspresno reagovao i izdao je saopštenje u kom su rekli da su već uputili pismo čelnicima ABA lige u kom traže oštru kaznu za ovakvo omalovažanje njihove ekipe, kao i da žele od trenera Partizana da se ogradi od ove izjave.

Nije prošlo mnogo, oglasili su se i iz crno-belog tabora, predsednik Ostoja Mijailović je dao izjavu za "Blic" u kojoj brani svog igrača i kaže da nema svrhe uopšte tumačiti izjavu Mura na pogrdan način. Mi prenosimo izjavu u celosti:

- Ne znam ima li svrhe uopšte se osvrtati na zahtev koji je naš sutrašnji rival uputio ligi? Nije FMP kolektiv kojem Partizan treba da polaže račune, čak je verovatno i poslednji kojem bi nam palo na pamet da bilo šta objašnjavamo. Svi znamo da je nečistota u oku posmatrača. Taj nadimak koji je naš igrač spomenuo, nismo mi nadenuli FMP-u, već on postoji neko vreme. Za nekoga bi taj nadimak možda predstavljao priznanje za kvalitetan rad, jer je Crvena zvezda osvojila puno trofeja u poslednjih nekoliko godina. Više me brine što je neko iskoristio nečistotu iz svog oka za pokušaj okretanja situacije i napad na članove Partizana. Ko je čiji reprezentativac, to je lična odluka i lično pravo svakoga. Partizan nikada ljude nije odvajao na taj način. Nemojte da se bavimo glupostima, hajde da igramo košarku. Nadam se da će sutrašnji meč proteći u najboljoj mogućoj atmosferi, da će publika podržavati Partizan kao što je i do sada to činila i da protivniku neće uputiti niti jednu pogrdnu reč. A neka bolji pobedi - rekao je Ostoja Mijailović za Blic.

Podsetimo, FMP trenutno ima skor od pet pobeda i samo jednog poraza u ABA ligi, dok Partizan ne zna poraz u dosadašnjem toku čitave sezone.

Video: Ironična čestitka Ostoje Mijailovića Zvezdi na Evroligi: To je bila umetnost, ne uspeh menadžmenta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džimi

    5. novembar 2021 | 20:45

    Jedini klub koji bio se mogao nazvati “Malom Crvenom zvezdom” jeste onaj koji ima tu istu crvenu zvezdu u grbu…🤔

  • PartizanIgokea

    5. novembar 2021 | 19:46

    Nemoj tako Ostoja puno ste poleteli

  • Milenko

    5. novembar 2021 | 20:38

    Ostoja je u pravu,ovaj nadimak datira iz XlV vijeka,kada su Turski osvajači atakovali na Beograd i u slobodno vrijeme skoknuli na tekmu.Poslije se i jedna grupa navijača nazvala po njima (janjičari) ali su oni nedavno ,,rasformirani",i uz pomoć ,,Splićana" i ,,profesora" našli u nevolji,da bi se nevolja ,,preselila" na sigurno , profa dao neopozivu ostavku,a ostalo je sve istorija.,....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA