≫ 

Partizanovoj seriji nema kraja, pao je i FMP u teškoj borbi, crno-beli na 10-0!

Zanimljiv meč u Pioniru pripao lideru koji u narednoj rundi ide na noge Zvezdi

zek ledej Foto: MN Press

Košarkaši Partizana savladali su FMP Železnik u 7. kolu ABA lige 74:69, nastavili tako seriju bez poraza ove sezone i sada na oba fronta imaju skor 10:0.

Bila je ovo vrlo zahtevna utakmica za Obradovićeve igrače nakon psihofizičkog pražnjenja protiv Huventuda koja je, očito, odnela jednu "žrtvu", i to onog najboljeg, Kevina Pantera, koji protiv Železnika nije ubacio nijedan poen! Ne pamti se takav poenterski fijasko ovog košgetera.

Britki šuter se ugasio protiv Pantera, napadački je nestao o čemu svedoče i njegove šuterske brojke - 0/5 za tri, 0/1 za dva.

Obradović za ovaj meč nije računao ni na Smailagića, te je i ta činjenica, pored ovakvog Pantera, presudno doprinela da crno-beli ne budu na prepoznatljivom nivou protiv vrlo dobre ekipe iz predgrađa.

Kod gostiju, koji su bili u stalnom rezultatskom minusu, najvećem 16 razlike, reč predaja ne postoji u vokabularu. Mogli su igrači Nenada Stefanovića opasno da ugroze pobedu Partizana pred kraj meča, ali što svojim brljotinama, što pravim reakcijama igrača domaćih, 4.266 navijača nije svedočilo velikom iznenađenju.

Pobedu Partizana su ovog puta izneli Zek Ledej sa 18 poena i Aleksa Avramović sa 15, mada se ne smeju zanemariti ni role Koprivice (7p, 9sk) i Trifunovića (8p).

KK Partizan - KK FMP Foto: MN Press

Upravo su njihovi potezi u oba pravca bili prevaga u momentima kada je FMP bio u naletima, Trifunovićeve dve vezane trojke krajem poluvremena, pa onda i dvojka za mirniju završnicu utakmice, a posle serije gostiju.

Koprivica je dominirao u reketu, očito znalački koristi gabarite i jasno je da u njemu Partizan ima momka za budućnost, ali i za sadašnjost u nedostatku iskusnijeg "čuvara reketa".

Partizan je bio izrazito neuspešan u šutu za tri, tek šest trojki od 27 pokušaja je ušlo kroz obruč Železnika. Nisu ni gosti blistali u tom segmentu, tek četiri trojke, pa su i jedni i drugi morali da traže rešenja unutar luka za tri. U tom odnosu prevagnula je agresivna odbrana Obradovićevog tima, posebno u povoju utakmice kada se gosti nisu najbolje snalazili napadački, pa je i prednost već u tom periodu bila blizu deset poena u korist crno-belih. Tu je i udaren temelj pobede.

U nastavku, FMP se razigrao, daleko tečnije je delovala igra gostiju kojom su komandovali Džons i Nevels, a glavni egzekutor bio Nigerijac Izundu, čija je preciznost bila presudna da meč umalo ode u neizvestan finiš.

Na kraju, Partizan, ipak, piše novu pobedu ove sezone, pred možda i dva najteža gostovanja dosad - protiv Andore u Evrokupu i Crvene zvezde u ABA ligi.

KK Partizan - KK FMP Foto: aba-liga.com/Partizan NIS/Dragana Stjepanović
KK Partizan - KK FMP Foto: aba-liga.com/Partizan NIS/Dragana Stjepanović
KK Partizan - KK FMP Foto: aba-liga.com/Partizan NIS/Dragana Stjepanović

.

KK Partizan - KK FMP Foto: aba-liga.com/Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herc

    6. novembar 2021 | 20:54

    Da li sudije ovoliko moraju da kradu za Partizan i da puste ovu odvratnu makljazu u odbrani ? Sramota za Partizan . Bravo momci iz Fmp-a , muski ste se borili !

  • Sve ludo

    6. novembar 2021 | 20:53

    Na pogon sudija partizan na +5,. Dobri ste. 👏

  • Prle

    6. novembar 2021 | 20:48

    Veze nemaju. Zvezda ce ih dobiti sa 30 koseva razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA