Megina "fabrika talenata" srušila Budućnost

Košarkaši Mege priredili iznenađenje kola

  • 0
Mega -Budućnost Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnosti poraženi su od Mege 87:81 u meču 6. kola ABA lige. Podgoričani si gubili 17 razlike, ali su prišli na 83:80 na minut i 20 sekundi do kraja, ali su u finišu poklekli i izgubili.

Mega koju žargonski zovu "fabrika talenata" zbog mladih igrača odigrala je najbolji meč od starta sezone.

Ekipe su bile u egalu, ali je završnica 2. četvrtine verovatno i rešila pitanje pobednika, jer je Mega serijom 14:2 na odmor otišla sa ogromnih 17 razlike (55:38).

Budućnost je u 3. četvrtini dva puta prišla na minus šest, ali nije imala nikakva rešenja za Karla Matkovića, koji je radio šta je htio i čuvao prednost domaćima.

Nadu je vratio Micov, koji je dva minuta i osam sekundi prije kraja pogodio trojku za 82:77, da bi 48 sekundi kasnije sa iste distance pogodio i Petar Popović za 83:80.

Nažalost, Džastin Kobs je 50 sekundi prije kraja pogodio samo jedno bacanje za 85:81, a poslednja nada je otišla izgubljenom loptom devet sekundi pre kraja.

Tako je Mega drugu sezonu zaredom savladala Podgoričane na svom terenu, iako je pre toga imala seriju od osam poraza u duelima sa trostrukim uzastopnim finalistom ABA lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA