≫ 

Srpske košarkašice imaju novog kapitena: Evo ko će zameniti Jelenu Bruks

Košarkašice Srbije u nedelju protiv Hrvatske započinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

  • 3
Ženska košarkaška reprezentacija, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, Foto: Tanjug/AP

Košarkašice reprezentacije Srbije počele su pripreme za kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Izabranice Marine Maljković igraće u nedelju u Zaboku protiv Hrvatske od 18.00 časova.

Naša reprezentacije je ove godine već osvojila evropsko zlato, da bi potom zauzela i četvrto mesto na Olimpijskim igrama. U Tokiju su se od reprezentacije oprostila Jelena Bruks i Sonja Vasić, pa novi ciklus Srbija dočekuje u izmenjenom sastavu.

- Ponovo smo na okupu nakon zahtevnog i uspešnog leta iza nas. Utisci su se slegli i znajući koliko smo pružile i koliko je rada iza nas, sada smo spremne i fokusirane na novu borbu i nove izazove - rekla je Tina Krajišnik, koja je potvrdila da će biti novi kapiten.

- Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko poverenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu. Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspešno obavljala Jelena, ja ću se potruditi da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu - zaključak je Tine.

Video: Anderson nam otkrila kako je naučila himnu Srbije. Učila sam stih po stih da bih pravilno izgovarala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    8. novembar 2021 | 16:16

    Bravooo Tincee...Ljubimo te svi iz Malog Zvornika.

  • Жарко

    8. novembar 2021 | 22:51

    Ана Дабовић? Шта је са њом

  • Demi

    9. novembar 2021 | 00:01

    Samo kad bi još sklonila te šiške sa čela, sa kojima je antipatična strašno!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA