≫ 

Bogdanović i Bjelica svedoci istorijske partije Stefa Karija!

Golden Stejt bolji od Atlante na krilima neverovatnog 33-godišpnjeg beka

  • 0

Posle sjajnog starta Golden Stejta na početku nove sezone, bilo je samo pitanje vremena i kada će Stefon kari krenuti da "sipa" onako kako smo prethodnih godina navikli od njega!

I dočekali smo, jer je u pobedi Ratnika nad Atlantom rezultatom 127:113 Kari ušao u istoriju NBA lige kao najstariji igrač koji je na jednom meču imao minimum 50 poena i 10 asistencija. A pored ovog učinka dodao je još i sedam skokova...

Kari se tako našao na listi ispred Vilta Čemberlejna koji je imao 31. godinu kada je ovo ostvario, kao i Damijana Lilarda (30) i Rika Berija (29).

- On je neverovatan. Nikada snešto slično kod njega nisam video, a gledam ga sedam godina. I dalje čini neverovatne stvari - jasan je bio trener Golden Stejta Stiv Ker.

As Golden Stejta je na ovaj način zasenio partiju Bogdana Bogdanovića, drugu najbolju košgetersku ove sezone, koji je za nešto više od pola sata ubacio 17 poena i dodao dve asistencije i jedan skok.

Pored Bogdanovića, "svedok" Karijeve neverovatne partije bio je i njegov saigrač Nemanja Bjelica koji je za 13 minuta zabeležio sedam poena, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Što se tiče samog Karija, sjajni bek ratnika je ubacio devet trojki od 19 pokušaja i imao je procenat uspešnosti šuta od 50 odsto! Takođe, sam je kreirao veliki preokret Golden Stejta koji je u prvom poluvremenu u par navrata imo i dvocifreni zaostatak.

Džordan Pul je bio sledeći najbolji igrač Ratnika sa 16 ubačenih poena, Vigins je dodao 13, a Li i Toskano- Anderson su imali po 11. S druge strane, Tre Jang je kod Atlante imao učinak od 28 poena i devet asistencija, Kolins je imao 19, a Huerter i Hanter po 11.

Vredi pomenuti i to da je Nikola Jokić ostvario tripl-dabl učinak, ali i da je isključen zbog toga što je s leđa udario igrača Majamija.

Video: Besni Jokić nabo Morisa s leđa zbog prljavog faula: Srpski centar izbačen sa utakmice

Rezultati:

Filadelfija – Njujork 96:103

Čikago – Bruklin 118:95

Memfis – Minesota 125:118pp (113:113)

Dalas – Nju Orleans 108:92

Denver – Majami 113:96

Golden Stejt – Atlanta 127:113

Sakramento – Finiks 104:109

LA Lejkersi - Šarlot 126:123

Video: Pre isključenja Jokić se iživljavao nad Majamijem: Maltretirao Morisa i Adebaja uz tripl-dabl

Video: Morao sam da zaštitim sebe, njegov faul je bio prljav! Jokić o udaranju Morisa, a Spolstra o njemu

Video: Možeš da mu staviš ruku u lice, ali se Bogdan izmakne na 9 metara i trojka uđe kao kap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA