Rid se odmah povredio, Budućnost se borila: Venecija im ipak nanela prvi poraz u Evrokupu

Drama u Italiji nije se završila srećno po crnogorsku ekipu

  • 0
ABA liga, Didžej Sili Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Mega

Prvi poraz senzacije Evrokupa! Ekipa Budućnosti nije uspela da zadrži prednost i da izdrži pritisak u Veneciji, pošto su domaćini serijom u poslednjih nekoliko minuta ipak uspeli da ugrabe pobedu posle velike drame. Bolja odbrana, ali i koncentracija Miča Vota bili su presudni da trijumf ipak ostane u zalivskom gradu - 72:67.

Košarkaši Budućnosti igrali su zaista dobro večeras baš kao i u prethodna tri kola Evrokupa. Dobar deo meča proveli su u vođstvu protiv jednog od najjačih timova iz Grupe B i dokazali su da pobede protiv Virtusa i Valensije nisu bile plod slučajnosti.

Može se reći da je odbrana večeras igrala veliku ulogu u određivanju pobednika. I jedni i drugi odigrali su zaista dobro u defanzivi, tako da smo gledali prilično tvrd meč uz duže posede i mnogo taktiziranja.

Ono gde je Budućnost "zaostajala" za Venecijom su procenti šuta za dva poena, pošto ni domaći, pa ni gosti nisu blistali kada je reč o šutu za tri poena. Doduše, Podgoričani su daleko manje gubili lopte od Italijana i time su doveli sebe u egal.

Problem za Budućnost na ovom meču bila je i povreda Vilija Rida koja se dogodila bukvalno u prvom minutu ovog susreta. No i bez njega, Podgoričani su odigrali egal meč sa Italijanima i imali su svoje šanse za pobedu.

Na kraju, meč-viner Budućnosti bio je upravo Mič Vot sa 25 poena i čak sedam skokova, dok su dvocifreni bili još samo Viktor Sanders sa 11 poena i Stefano Tount koji je dodao jedan manje. U ekipi Budućnosti istakli su se upravo Denis Sili sa 18 poena, te Džastin Kobs i Edin Atić koji su imali po 12 poena.

Sam početak meča pripao je domaćim košarkašima koji su susret otvorili serijom 7:0, ali je Budućnost pokazala zbog čega i jeste jedno od najvećih iznenađenja Evrokupa. Odmah potom usledila je serija Podgoričana koji su se vratili u susret, a potom krenuli da diktiraju tempo.

Preuzeli su vođstvo gosti iz Crne Gore već na startu druge deonice, a potom je serijom na kraju ovih deset minuta serijom stekla najvećih +7. Tu prednost držali su na svojoj strani i tokom treće četvrtine, ali je u poslednjoj usledio veliki pad.

Tada je Venecija preuzela "konce" igre. Taman pošto je posle trojke Denisa Silija vraćena prednost na stranu Podgoričana, usledila je serija od 7:0 domaćih kojom je stavljena tačka na ovaj meč. Nije potom pomogla ni trojka Silija, domaći su uspeli da se odbrane i da tako nanesu prvi poraz ekipi Budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kobs, Sili i Rid zatrpali Igokeu za treću pobedu: Preokret Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA