≫ 

NBA suspendovala Jokića zbog tuče, Amerikanac kažnjen novčano

Jokić je jedini zaradio suspenziju, dok je Moris kažnjen novčano

  • 29
Nikola Jokić Markif Moris Foto: profimedia

Centar Nagetsa Nikola Jokić kažnjen je od strane NBA lige zbog udaranja Markifa Morisa na meču sa Majamijem. Naš centar je dva i po minuta pre kraja utakmice dobio isključenje zbog toga što je sa leđa udario Markifa, nakon njegovog grubog faula.

Jokić je do tog trenutka bio najbolji na terenu sa tripl dabl učinkom od 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

- Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić suspendovan je na jedan meč zbog namernog guranja sa leđa krila Majami Hita Markifa Morisa, koji je potom pao na pod", navodi se u saopštenju NBA lige.

Takođe su kažnjeni i ostali izgrednici incidenta i to tako što će Moris koji je pre Nikoline reakcije udario u srpskog centra morati da plati 50.000 dolara. Džimi Batler koji je nakon incidenta pozivao na tuču i želeo da se obračuna sa Jokićem kažnjen je sa 30.000 dolara.

Video: Besni Jokić nabo Morisa s leđa zbog prljavog faula: Srpski centar izbačen sa utakmice

Kako Nikola Jokić troši svoje milione?

- Moris je kažnjen sa 50.000 dolara zbog nesportske lične na Jokiću koja je izazvala incident. Situacija u kojoj je Jokić isključen desila se na 2:39 do kraja meča u kome je Denver sa 113:96 pobedio Majami na domaćem terenu.

- Uz to Džimi Batler je kažnjen sa 30.000 dolara jer je pokušao da se umeša u incident i jer nije pratio pravila NBA vezana za bezbednost - navodi se u saopštenju.

Video: Morao sam da zaštitim sebe, njegov faul je bio prljav! Jokić o udaranju Morisa, a Spolstra o njemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lapovo

    10. novembar 2021 | 08:08

    Sada ce biti odmorniji za igranje u reprezentaciji. Kada bi se zezali.

  • 🤣🤣🤣

    10. novembar 2021 | 08:17

    Jokić najbolje prošao.Em odmara sledeću utakmicu em pare ostale u džepu.Ova dvojica ostadoše oba bez jednog automobila....

  • Bojan

    10. novembar 2021 | 07:32

    Ako si ga zviznuo mnogo prljav igrac a jos se istripovao da je gangster iz geta omlatio bi ga svaki Srbin na obicnom rekreaktivnom basketu za takvo mangupiranje, posle se jos prenemaze po podu ko baba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA