Kako Zvezda sa najmanjim budžetom igra najbolju odbranu u Evroligi?

Zanimljiva analiza Zvezdine odbrane u Evroligi

  • 19
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: MN Press

Kako niskobudžetni timovi mogu da budu konkurentni u Evroligi? Nedostatak platne granice čini ovaj zadatak gotovo nemogućim. Pa šta da rade Crvena zvezda, Žalgiris Kaunas ili ALBA Berlin?

Ostaje im jedino da sve karte bace na odbranu. I uistinu, Zvezda je najbolja odbrambena ekipa jer dozvoljava mali broj poena po meču samo 67,5 čim je najbolja u Evroligi, a prate je Olimpijakos sa 70,75

Osim toga Zvezda je na drugom mestu po ukradenim loptama 7,8 po meču, a takođe ekipa koja pravi najmanje faulova po utakmici. uz Žalgiris i Uniks.

U ovom video snimku, Augustas Šuljauskas iz Basketnjuza analizira jedan i jedini način za nadmetanje lošijih timova - granitnu odbranu Crvene zvezde, koja trenutno zauzima prvo mesto posle 8 kola EL.

Video: Srpski trener o specijalanom sistemu u košarci kojim bi Zvezda mogla da se domogne plejofa Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    10. novembar 2021 | 15:06

    Magija Dejana Radonjica i Nebojse Covica.

  • da je imati obraza

    10. novembar 2021 | 16:25

    kako vas nije sramota pricati o najmanjem budzetu.pa od avkoga zaposlenoga i penzionera te od djecijih usta se odvaja da bi vas prikazali kao neki veliki klub.svjesni ste da ste pored partizana mali i nevidljivi i zato kmecite da ste kao neko siroce u evropi,,ajde stidite se ako imate obrza,,e tu je problem..nikad ga niste imali i zato se tako ponasate..

  • Opet

    10. novembar 2021 | 17:30

    Glodari prate KKCZ, tako je to kad nemaš ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA