≫ 

Samo jedan tim neporažen u Evrokupu, Teove čarolije nisu pomogle Virtusu da "ispliva"

Srpski plej u porazu od Valensije upisao 18 poena i 7 asistencija i nekoliko vanserijskih poteza

  • 3
miloš teodosić Foto: MN Press

Košarkaši ruske Lokomotive posle četiri runde u Evrokupu ostali su jedini neporaženi tim u ovom takmičenju, nakon što je Partizan neuspehom sa Andorom "prepustio" sastavu iz Krasnodara da jedini održi oreol nepobedivosti.

Moćni ruski tim je nikad lakše došao do pobede, bilo je ogromnih 30 razlike protiv Šljonska iz Vroclava u gostima - 98:68.

Amerikanci Erik Mekalum sa 22 poena i Džonatan Motli sa 14, kao i Zahar Vedišev sa takođe 14 poena, napadački su vukli goste do više nego ubedljive pobede. Vredi pomenuti i učinak Ivana Paunića, koji je za 18 minuta ubacio 7 poena za gostujući sastav.

Poljski tim je uz Trento, jedina ekipa bez pobede ove sezone.

Jedan od derbija kola odigran je u Bolonji gde je Valensija odnela pobedu protiv Virtusa - 97:96.

Sjajan meč na poraženoj strani odigrao je Miloš Teodosić koji je sa 18 poena i 9 asistencija, uz Kajla Vimsa (30p), bio udarna napadačka opcija domaćeg tima. U neizvesnoj završnici, ipak, prevagnula je staloženost gostiju sa linije penala odakle su postigli poslednjih sedam poena.

Pogledajte i najbolji potez sa pomenute utakmcie, asistencija Teodosića iza leđa, bez gledanja, ka saigraču koji se potrudio da trojkom kruniše genijalan potez našeg plejmejkera.

Najneizvesniju utakmicu ove runde definitivno su odigrali Cedevita Olimpija i nemački Ulm, koji je posle dva produžetka pokorio "Stožice", rezultatom 101:96.

Gosti su ovakav epilog najavili još u prvoj četvrtini, taj deo meča su dobili sa ubedljivih 29:12, međutim tek su nakon 50 minuta efektivne borbe uspeli da se izbore za trijumf, uprkos sjajnim rolama Blažiča (24p), Murića (21p) i Pulena (20p) na drugoj strani.

U pobedničkom taboru Semaj Hriston je prednjačio sa 24 poena.

Do pobeda su u kasnijim terminima došle i ekipe Gran Kanarije protiv JL Burga i to jako ubedljivo (78:49), a potom i Huventud protiv Turk Telekoma u Badaloni (76:67).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    10. novembar 2021 | 23:22

    Valensija,Virtus,Lokomotiva Kubanj su glavni kandidati za osvajanje Evrokupa.Koliko god vladala Euforija medju navijacima Partizana realnost je nesto drugo.Po Igrackom kadru Partizan nije ni medju prvih 6 Ekipa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA