≫ 

Mornar se baš obrukao: Barani izgubili od Holanđana, blizu su ispadanja iz FIBA Evropa kupa

Pobedu je odneo tim koji je potpuno nepoznat široj evropskoj javnosti, ZZ Lejden

  • 1
KK Mornar Bar Foto: Mornar Barsko Zlato / ABA liga

Šta se to dešava sa Mornarom ove sezone? Klub koji je do prošle godine bio pretnja dobrom delu klubova čak i u Evrokupu, ove sezone se potpuno raspada. Kako drugačije objasniti novi, treći poraz u FIBA Evropa kupu i to od kluba za koji su čuli samo oni najekstremniji ljubitelji košarke u Evropi. U Holandiji je slavio ZZ Lejden i gurnuo Mornar na korak od ispadanja iz ovog takmičenja - 78:73.

Holanđanima kapa dole. Odigrali su zaista sjajan meč, tokom najvećeg dela su vodili i na kraju mirno sve priveli kraju, kao da su imali na stotine ovakvih završnica u prošlosti. Time su napravili veliki korak ka plasmanu u narednu fazu zajedno sa Bahčešehirom iz Turske koji je za sada neporažen u ovoj grupi.

Nije ni mogao Mornar da se nada nekom boljem rezultatu kada je šutirao 4/23 sa distance i imao čak 12 skokova manje od Zorg en Zekerhajd Lejdena. Holanđani su prikazali veliku želju, borbu i na kraju su ostvarili pobedu protiv kluba iz ABA lige, što ne mora da bude nužno ni loše za Barane koji su u lošoj situaciji i u ovom takmičenju, gde se bore za opstanak.

Najefikasniji u porazu Mornara večeras bio je Trej Luis sa 17 poena, pratio ga je Tejlor Smit koji je ubacio 14 poena, ali uz katastrofalnu plus-minus statistiku koja je iznosila -13. Dvocifren je bio još samo Marko Jeremić sa 11 poena.

U timu Holanđana imena vam sigurno neće mnogo značiti, ali najefikasniji je bio Džonatan Dan sa 22 poena, pratio ga je Arunas Mikalauskas sa 18 poena, dok su Vorti de Jong sa 12 poena i Asbjern Midtgard sa poenom manje zaokružili skup dvocifrenih.

ZZ Lejden je inače jako "star" klub sa velikom tradicijom u Holandiji. Osnovan je davne 1958. godine, a u svojoj kolekciji ima četiri titule prvaka ove zemlje, četiri osvojena Kupa i tri Superkupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Mitrović: Ne znam podatak koliko smo trojki postigli, ali čini mi se kao da smo dali 20

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    11. novembar 2021 | 06:49

    Šta od kluba učini jedna neisporučena tura banana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA