≫ 

Džordan, Medžik, Bird gledaju u leđa Dončiću: Slovenac pretekao i ove velikane

Sve može Luka, ide ka najvećim visinama

  • 4
luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Slovenački košrkaš Luka Dončić blistao je na utakmici protiv San Antonija u noći između petka i subote, vodio je Mevse do ubedljive pobede 123:109, uz fenomenalne brojke u tri glavne statističke kolone.

Za 36 minuta postigao je 32 poena, toliko je imao i njegov saigra Kristaps Porzingis, ali niko se nije mogao meriti sa Dončićem po učinku u ostalim ključnim kategorijama.

Bio je najbolji skakač (12) i asistent (15) na utakmici za "tripl-doubl" kojim je po ko zna koji put nadmašio i izjednačio se s najvećim košarkašima svih vremena.

Naime, Dončiću je ovo 18. utakmica na kojoj je ostvario "tripl-dable" sa 30 i više poena, čime je nadmašio takve veličine poput "Medžika" Džonsona i Larija Birda, pre njih i neponovljivog Majkla Džordana, koji je stao na brojci od 17. "tripl-dabl" utakmica sa perko 30 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    13. novembar 2021 | 09:15

    Ne mozete nikako porediti NBA 90ih i sadasnji. Danas odbrana maltene ne postoji, nabijaju se poeni samo tako. A 90ih si morao dobro da se namucis da ubacis u kos. Moraju oni svi jos pasulja da jedu da stignu stare velikane.

  • El pistolero

    13. novembar 2021 | 11:01

    Neosporno je da je Doncic vrhunski kosarkas ali porediti ga sa Dzordanom je smesno.Doncic i Jokic dolaze do ovih brojki u vreme kada se u nba prakticno i ne igra odbrana.samo pogledajte na bilo kojoj utakmici koliko su to jadne odbrane,bez ikakve zelje da se odbrani nesto,cast izuzecima.za ove sto im nije jasno nek nadju i pogledaju neku utakmicu izmedju cikaga i cuvenih detroit bed bojsa gde se ginulo za svaku loptu.e volio bih da vidim Jokica protiv Lambira iz tadasnjeg detroita,pa protv hakima,admirala robinsona,mutomba i mnogih drugih azdaja u to vreme pod obrucima.garantujem da nikom od ovih ne bi ubacio preko 10 poena.

  • A

    13. novembar 2021 | 15:23

    sampionskih titula 0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA