≫ 

Tu su Micić, Teo, šestorica iz Partizana: Pešić odredio spisak igrača za kvalifikacije

Na spisku se nalaze i trojica igrača Zvezde

  • 24
Svetislav Pešić Foto: MN Press

Muška košarkaška reprezentacija Srbije će u novembru započeti kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine, a selektor Svetislav Pešić je odredio spisak od 24 kandidata za nacionalni tim. Lista kandidata je prosleđena FIBA, a konačan spisak reprezentativaca koji će braniti boje Srbije u duelima sa Letonijom i Belgijom će biti objavljen naknadno.

„Orlovi“ će se za odlazak na završni turnir koji se održava u tri države (Japan, Indonezija i Filipini) boriti u grupi A, gde su im rivali Letonija, Belgija i Slovačka.

Prvi izazov za reprezentaciju Srbije biće duel sa Letonijom, koji se igra 25. novembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Tri dana kasnije, „Orlovi“ će u Monsu igrati protiv Belgije.

Na spisku kandidata nalaze se sledeći igrači: Vasilije Micić – Anadolu Efes, Filip Petrušev – Anadolu Efes, Ognjen Jaramaz – Bajern Minhen, Jovan Novak – Fuenlabrada, Dušan Ristić – Fuenlabrada, Miloš Teodosić – Virtus Bolonja, Nikola Rebić – Miteldojčer, Nemanja Nedović – Panatinaikos, Vanja Marinković – Baskonija, Dragan Apić – Zelena gora, Dalibor Ilić – Igokea, Aleksa Radanov – Igokea, Balša Koprivica – Partizan NIS, Aleksa Avramović – Partizan NIS, Uroš Trifunović – Partizan NIS, Nemanja Dangubić – Partizan NIS, Rade Zagorac – Partizan NIS, Alen Smailagić – Partizan NIS, Aleksa Uskoković – Crvena zvezda mts, Ognjen Dobrić – Crvena zvezda mts, Dejan Davidovac – Crvena zvezda mts, Nikola Jović – Mega Mocart, Nikola Đurišić – Mega Mocart, Marko Jagodić Kuridža – Budućnost Voli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    15. novembar 2021 | 10:04

    Za Avramovica i Dangubica ima mesta a za Kalinica nema??? Sramota za selektora,Kalinic je izmislio kosarku za ovu dvojicu!

  • Boki

    15. novembar 2021 | 09:10

    Kalinic?

  • Sale

    15. novembar 2021 | 10:23

    Mislim da je poziv zasluzio Andjusic.Decko igra evroligu,u predhodnim ciklusima je bio jedan od onih Koji su ostavili najbolji utisak.U svakom slucaju za mnoge od pozvanih je klasa.I naravno Luka Mitrovic!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA