≫ 

Činjenice koje su obeležile basket derbi: Zvezdi iskustvo, Partizan ulaže u mlade

Crveno-beli su pobedili u prvom ovosezonskom derbiju velikog rivala sa 71:56

  • 14
KK Crvena Zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 71:56 u prvom ovosezonskom večitom derbiju u osmom kolu regionalne ABA lige, koji je odigran u hali "Aleksnadar Nikolić".

Izabranici Dejana Radonjića tako su prekinuli trijumfalni niz ekipe Željka Obradovića, koja do ove runde nije imala poraza, pa večiti rivali posle osam rundi imaju identičan skor od 7-1.

Najfeiksaniji u pobdeničkom timu bio je Luka Mitrović sa 16 poena i sedam skokova ,Nikola Kalinić dodao je 13 poena uz pet asistencija, dok je Ognjen Dobrić ubacio 15 uz šest uhvaćenih lopti.

U ekipi Partizana istakao se Alen Smailagić sa 15 poena i devet skokova, a dvocifren košgeterski učinak imao je imao je i Dalas Mur sa 13 koševa.

Naravno uvek se posle derbija vode polemike navijača oko raznih stvari, ali određene činjenice su nepobitni dokaz različitih pristupa klubova.

Zvezda igra Evroligu i mora da bude kompetetna i pravila je tim za ovu sezonu i eventualno sledeću.Partizan igra Evrokup, mnogo slabije takmičenje i dolazak Obradovića je stavio klub na reset,

Odlučili su se za mlađi tim koji bi za tri godine trebalo da ima svoj zenit. Prosek godina Partizana je 24,1 a najstariji igrač ima 28 godina. Mladi igrač poput Madara (20), Koprivice (21), Smailagića (21) i Trifunovića (20), Glas (20). Očigledno je da je ideja da se stvara tim za veće uspehe za tri godine.

Sa druge strane Crvena zvezda ima prosek od 30 godina uz veliko iskustvo nosioca, jer već nekoliko godina igraju Evroligu. Ali ima i Zvezda mlade snage poput Nemanje Popovića (20), Marka Gušića (19), Uskokovića (22). Međutim, oni za sada ne dobijaju toliko prostora u igri, sem Uskokovića donekle.

U svakom slučaju biće još derbija do kraja sezone, a jedva čekamo da vidimo kako će se oni odigrati i da li Partizan može da parira Zvezdi.

Video: Srpski trener o specijalanom sistemu u košarci kojim bi Zvezda mogla da se domogne plejofa Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    15. novembar 2021 | 19:21

    Hahahhah, Partizan ulaze u mlade? Pa ljudi, 15 milki im budzet, o cemu pricamo..

  • Febo

    15. novembar 2021 | 19:45

    A sto ne pisete o tome da su milioneri postavili negativan rekord otkako se igra košarka na našim prostorima.samo 21 kos za poluvreme

  • Peglanje

    15. novembar 2021 | 19:28

    Šta, sad i to smeta. Palo je peglanje i to je bitno, a zar limar Ostoja nije šištao da su nepobedivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA