≫ 

Profesor Trunić pomoćnik Karija Pešića u reprezentaciji Srbije

Proslavljeni selekor okupio respektabilan tim

  • 1
Nenad Trunić Prof. Dr Nenad Trunić (desno) na treningu reprezentacije Srbije Foto: MN Press

Selektor košarkaša Srbije, Svetislav Pešić istakao je da je okupio oko sebe respektabilan stručni štab koji će zajedno sa njim pokušati da vrati srpsku košarku tamo gde joj je mesto. U sam vrh svetske košarke.

Jedan od pomoćnika u stručnom štabu biće i Prof. Dr Nenad Trunić profesor košarke sa Fakulteta za fizičku kulturu i menadžment u sportu, Univerziteta Singidunum.  Profesor Trunić je inače nekadašnji profesionalni košarkaš koji je ponikao u kragujevačkom klubu Kolonija, a igrao je za Slobodu iz Tuzle, Crvenu zvezdu, Radnički sa Crvenog Krsta, Olimpiju iz Ljubljane, OKK Beograd, italijanski Baker iz Livorna, Legiju iz Varšave, Apoela izLimasola...

Bio je deo kadetske reprezentacije Jugoslavije 1986 koja se popela na krov Evrope a čiji deo su bili Toni Kukoč, Vlade Divac, Dino Rađa...

Od 2013. godine Nenad Trunić je angažovan kao instruktor za edukaciju trenera u okviru FIBA Europe coaching certificate (FECC) programa, sa ciljem obuke i obrazovanja

trenera u Evropi. Mentor ovog programa je upravo Svetislav Pešić, a neki od predavača su Pablo Laso, Ćavi Paskval, Aito Garsia Reneses, Kriss Fleming, Arik Shivek, Igor Kokoškov, Pedro

Martines, Janez Drvarič i drugi.

- Opredelio sam se za ljude koje dobro znam, koji su već radili sa mnom i znaju kako radim. Da ne moram da treniram njih, već da budu pravi pomoćnici. Da pomažu oni meni, a ne ja njima. Tu je Oliver Kostić koji je dugo godina bio sa mnom, u Limu, Moskvi, Crvenoj zvezdi i Bajernu. Ima iskustvo, zna šta ja hoću. On je moja produžena ruka koja može da objasni igračima šta je trener hteo da kaže, što je nervozan i što je radostan.

- Onda sam želeo da Marku Marinoviću dam šansu, nisam ni znao da je profesionalni trener i da ima dobre rezultate. On je izuzetan taktičar, motivisan, mlađi je od mene pa mi treba neko takav. Uzeli smo profesora doktora Trunića, jer kakav je to staf bez nauke. Imamo od svega po malo, ali smo svi ovde na probi i videćemo ko ide dalje a ko ne -, istakao je Kari.

Nenad Trunić Prof. Dr Nenad Trunić (desno) na treningu reprezentacije Srbije Foto: MN Press

Profesor Trunić je od 2017. do 2019. bio kordinator mlađih selekcija Irana i savetnik selektora A reprezentacije. Kao savetnik u seniorskoj reprezentaciji Irana, postigao je sledeće rezulatate: plasman na World Cup u Kini 2019. godine, drugo mesto na Azijskim igrama u Džakarti (Indonezija) 2018. godine, drugo mesto na FIBA Azija prvenstvu u Bejrutu (Liban) 2017.

Video: Prof. dr Nenad Trunić: Za mladog igrača postoje dve stvari za uspeh

Vanredni profesor Nenad Trunić, radi na Fakultetu za fizičku kulturu i menadžment u sportu na Univerzitetu Singidunum, u Beogradu, kao predavač na predmetima Košarka, Trenažna tehnologija u sportu, Identifikacija i razvoj talenata u sportu i Periodizacija treninga u sportu.

Na istom univerzitetu je u školskoj 2016/2017 godini bio dekan na Fakultetu za fizičku kulturu i menadžment u sportu.

Video: Nenad Trunić bio je i koordinator mlađih selekcija KSS-a, a danas je FIBA instruktor

Video: Prof. dr Nenad Trunić: Kukoč, Divac i Rađa su već sa 17 godina pokazivali da će biti vrhunski igrači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja A.

    16. novembar 2021 | 16:09

    Profesor nije još bio trener seniorski. Više je potrebniji mladjim selekcijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA