Kari Pešić: "Čuo sam se sa Jokićem, poželeo mi je puno sreće"

Selektor Srbije pričao o svom sistemu rada i planovima

  • 9
Svetislav Pešić, Nikola Jokić Foto: ATA images/Milena Đorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić, je za TV Arenu sport u emisiji "U obruču" govorio o reprezentaciji, proteklom derbiju, kao i samom regionalnom prvenstvu.

Na samom početku, Pešić je istakao da je posao selektora za njega jedna posebna motivacija:

' Znate kako, taman kad pomislim da je bilo dosta, dođe neka ponuda. Da me je zvao neki klub, kao što su me zvali, nekako tu više nemam šta da tražim, nisam motivisan za to. Ovo sa Barselonom mi je predstavljalo izazov, pošto smo supruga, deca i ja često tamo i identifikovao sam se sa tim klubom i ljudima, pa je tako došla želja da se malo pomogne tamošnjem predsedniku i sekciji. Sa sportskog aspekta nemam prevelikih dilema oko reprezentacije. Volim da budem ovde i da radim. Mnogo sam vremena proveo u inostranstvu i dolazak ovde mi je uvek bilo osveženje. Zadovoljan sam, stvarno želim da se bavim baš reprezentacijom, to mi je nekako izazov.

- Vremena se menjaju, pa i ja kao trener moram da se prilagođavam. Sistem takmičenja je takav kakav je, da ne počinjem tu priču, ona je već ispričana. Videćemo za 100 dana kako će biti, pokušavamo da uredimo način kako ja mislim da bi reprezentacija trebalo da izgleda.

- Da se napravi jedan tim, ne samo igrača, nego i van terena. Jer za pobedu su važni ljudi, menadžment, predsednik, upravni odbor, da shvate da su važni, da nisu servis, nego da su učesnici jednog programa, da delimo i poraz i pobedu i svi zajedno pravimo nešto. Da vratimo kult košarke u Srbiju. Da se stvori jedan osećaj, da igrači znaju da iza njih stoji jedan sistem i da se u tom sistemu osećaju komforno. Ako je to tako, onda je tu i uzajamno poverenje, koje je uvek važno. Odgovornost nije lako preuzeti, ali je lakše u dobro organizovanoj sredini i kada je sve potaman, onda si motivisan da preuzimaš odgovornost koja se od tebe očekuje''.

Video: Pešić promovisan kao novi selektor Srbije: Zaboravi na iskustvo, ako ne znaš da ga koristiš

Potom je objasnio razliku između trenerskog posla u klubu i na reprezentativn

- Ja sam i došao da bi radio i pratio. Pratim svakoga, gledam svaki dan. Drago mi je da se Nemanja Bjelica uklapa u sistem, neko vreme se tražio, ali sada vidim ide mu dobro. Aleksej Pokuševski je super, talentovan je i videćemo dokle će stići.

- Otići ću Ameriku i razgovaraću sa njima, drugačije je kada je uživo i preko telefona. Sa svima sam u nekom kontaktu, ne želim da im smetam. Tako da pratim, gledam, učim, prilagođavam se i zamišljam ih u mom sistemu. Bio sam kontaktu i sa Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem. Nikola mi je poželeo puno sreće i još više uspeha nego što je do sada bilo. Sve je to dobro, ali znate kako, ja ipak volim da ih osetim da vidim tu strast, želju. A to moram na licu mesta da vidim - rekao je Pešić.

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    15. novembar 2021 | 22:29

    Gotivim Jokica ali mislim da je on rekao svoje i definitivno ne zeli da igra za reprezentaciju, tako da ne treba se vise truditi oko njega, lepo mu se zahvalis, pozelis sve najbolje u Nba i okrenes se igracima koji su tu i zele da igraju za reprezentaciju i to je to.

  • Dejan

    15. novembar 2021 | 22:05

    Čim je on poželeo puno sreće, nema od njega ništa. Šteta zaista, možemo da ga ne volimo, ali bi sa njim bili bar za 20% jači.

  • Pp

    15. novembar 2021 | 23:25

    Takvima kao što je Jokić nije mesto u srpskoj reprezentaciji. Nikoga ne treba moliti da igra za svoju zemlju, a pogotovo ne njega, nikad više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA