Zvezdi se ne piše dobro: Crveno-beli ostali bez Voltersa i Kalinića pred meč s Realom

Samo se ređaju pehovi za četu Dejana Radonjića...

  • 14
Nikola Kalinić, Nejt Volters Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su u ogromnom problemu pred meč sa Real Madridom na gostujućem terenu, osim Luke Mitrovića, na terenu neće biti ni Nejt Volters, niti Nikola Kalinić, što predstavlja preveliki udarac u ovom trenutku za crveno-beli tabor.

Gorepomenuti trojac je doslovno nosio igru Zvede čitave sezone, ukoliko jedan zakaže, drugi bi odmah nadomestio taj izostanak. Međutim, ne piše se baš dobro igračima Zvezde u Madridu, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su crveno-beli pretrpeli ubedljiv poraz od Baskonije (93:74), gde nisu igrali Mitrović i Volters, dok Kalinić nije igrao čitavo drugo poluvreme.

Luka Mitrović je zaradio povredu oka u meču sa Partizanom, kada ga je udario Kevin Panter, Volters je uspeo da se povredi na treningu pred meč sa Baskonijom, dok je Kalinić dobio nezgodan udarac na meču protiv istog rivala. Trener Dejan Radonjić ističe da iako su povrede slabijeg intenziteta, ne žele da rizikuju ništa.

- S obzirom na našu situaciju, primorani smo da naša razmišljanja pred sledeću utakmicu usmerimo prvo na naše redove. Nakon duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića, uz Mitrovića koji je ostao u Beogradu i Erona Vajta koji se već dugo oporavlja nakon loma ruke. Situacija je takva da, iako su u pitanju lakše povrede Voltersa i Kalinića, ne želimo da ulazimo u bilo kakav rizik u pogledu pogoršanja tih povreda, bez obzira na činjenicu što nas očekuje meč sa Realom.

- Tim iz Madrida igra sjajno i jedan su od kandidata za najviši plasman i osvajanje Evrolige. Bez obzira na izostanak igrača i veliki kvalitet protivnika želimo da damo naš maksimum i vidimo koliko možemo u ovom trenutku - rekao je Radonjić.

Utakmica protiv Reala biće četvrti meč za Zvezdu u rasponu od sedam dana, pošto su crveno beli igrali protiv Asvela, Partizana i Baskonije, dok će ih već u ponedeljak očekuje novo gostovanje i to u Podgorici, ekipi SC Derbija.

Video: Nikola Kalinić nije nikako mogao da ubaci za dva ali je zato njegova trojka preokrenula meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    17. novembar 2021 | 17:54

    Nije humano, 4 utakmice za 7 dana!!!

  • Bitno

    17. novembar 2021 | 18:29

    Da su otresli glodare sad sta bude bude.

  • SrbskiBek

    17. novembar 2021 | 23:09

    Jaki su mi glodari... Nema ih nigde od utakmice..sad kao "komentarisu" Misevi..hahahaha. u rupeeee bree.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA