Igokea se razgoropadila u drugom poluvremenu i došla do prve pobede u gostima u ABA ligi

Zadar je imao snage da parira samo 20 minuta

  • 0
KK Zadar - KK Igokea Foto: ABA liga - KK Zadar - Zvonko Kučelin

Mučila se Igokea, pre svega napadački u prvom poluvremenu, ali su u drugom momci iz Laktaša pokazali da se na njim može računati u nastavku sezone. U preostale dve četvrtine, igrači Dragana Bajića postigli su 47 poena i dopustili samo 32 protiv Zadra, što je bilo dovoljno za dvocifren trijumf - 64:77.

Zadar je imao zaista loše procente sa distance, ali je presudna razlika na ovom meču napravljena na skoku i u broju asistencija. Igokea je imala čak 12 uhvaćenih lopti više, kao i devet asistencija više od domaćeg tima.

Presudnu razliku Igokea je ipak stekla tek sredinom poslednje četvrtine, kada je Zadar potpuno stao da igra. Stigli su momci iz Dalmacije na samo poen zaostatka (58:59) posle čega su se do kraja utakmice ugasili. Naređali su gosti seriju od 16:3 i tako stavili tačku na pitanje pobednika.

U petoj pobedi Igokee ove sezone najviše je poenterski doprineo Antabija Voler sa 19 poena, a pratio ga je Dalibor Ilić sa tri manje. Dvocifren je bio i Markel Starks koji je stao na tačno deset poena.

U timu Zadra ispred ostalih bio je Džastin Karter sa 18 poena, dok je Dominik Mavra bio preostali dvocifreni sa ravno 10 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Igrači Zvezde spremni za put u Španiju posle pobede u Večitom derbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA