≫ 

Dominacija Bjelice u odsustvu Karija, Denver i Dalas “raštimovani“ bez Jokića i Dončića

Pokuševski nije imao zapažen učinak u novom porazu Oklahome

  • 4
Nemanja Bjelica Foto: AP/Telegraf

Da Golden Stejt ne mora da paniči ni onda kada na terenu nema Stefa Karija, potvrdio nam je noćas odlični Nemanja Bjelica. Pod njegovom palicom, Ratnici su uspeli da se izbore za pobedu na gostovanju Detroit Pistonsima, koji nisu bili kadri da naprave iznenađenje u odsustvu jednog od najboljih šutera NBA lige – 102:105.

Jasno je da je promena sredine sjajno uticala na igre Nemanje Bjelice. Sećamo se još uvek na koji način je debitovao za Golden Stejt Voriorse, a Stiv Ker mu je posle toga samo zacementirao mesto u postavi tima iz San Franciska.

Srpski košarkaš dominirao je noćas na terenu, nije ovo bio njegov najefikasniji meč, ali je u smislu uticaja na sam tok igre svakako bio najistaknutiji. Drugu noć u nizu, Profesor je ubacio 14 poena, a dobru partiju je krunisao sa još osam skokova, dve asistencije, jednom ukradenom loptom, dok izgubljene nije imao na svom kontu.

Nije previše šutirao, ali je to činio jako precizno. Podogio je Bjelica 5/8 šuteva iz igre, pri čemu je sa poludistance bio nepogrešiv (3/3) uz dve trojke. Noćas su Pistonse zajedno sa srpskim košarkašem “uništili“ Džordan Pul i Endrju Vigins – prvi je ubacio 32 poena, dok je drugi stao na 19 poena. Na drugoj strani istakao se Frenk Džekson sa 27 poena.

Samo još jedan srpski košarkaš bio je večeras na terenu. Reč je o Alekseju Pokuševskom, koji nije blistao ni ove noći u dresu Oklahoma Siti Tandera. Očigledno je da mladi igrač iz naše zemlje ne uspeva ove godine da nađe pravu formu, pa je večeras postigao samo četiri poena, uz četiri skoka i dve asustencije u porazu od Milvokija – 96:89.

Pogađate, na ovom susretu dominirao je moćni Janis Adetokunbo, kojem je zaista malo nedostajalo da zabeleži novi tripl-dabl. Ubacio je 21 poena uz 19 uhvaćenih lopti i sedam asistencija. Bobi Portis dodao je 17 poena, dok je Kris Midlton stao na 16 poena.

Što se tiče Nikole Jokića i Luke Dončića, još pre samog početka utakmica postojale su naznake da bi treneri mogli da ih “ohlade“ i to se i dogodilo. Denver i Dalas, pak, nisu uspeli da reše njihove izostanke, pa su doživeli poraze.

Videlo se koliko Nagetsima znači igra Nikole Jokića u samoj završnici susreta protiv Čikaga (108:114), iako je Aron Gordon odigrao sjajnu partiju. Ubacio je 28 poena, pri čemu je imao odlične procente iz igre (10/12), a na to je dodao devet skokova, četiri asistencije i dve blokade.

Međutim, problem su bili ostali, jer su raspoloženi bili samo još Vil Barton sa 23 poena i Fakundo Kampaco sa 16 poena. Na drugoj strani, najbolji i najodgovorniji za pobedu Bulsa bio je Zek Lavin sa 36 poena, dok je Demar Derozan stigao do 28 poena.

Dalas je i bez Luke Dončića pokazao zube Finiks Sansima, ali je poklekao u završnici meča. Sansi su to znalački iskoristili, dok je Boban Marjanović sve to propratio sa klupe za rezervne košarkaše – 112:104.

Odigrali su domaći timski, što se dalo videti po rasporedu poena. Mikal Birdžis i Devin Buker sa 19 poena bili su najefikasniji, dok je Kris Pol ubacio samo jedan poen manje. Na drugoj strani, kod Maveriksa se u odsustvu Slovenca istakao Kristaps Porzingis sa 23 poena – nedovoljno da se dođe do trijumfa.

NBA rezultati

Subota

Šarlot – Indijana 121:118

Detroit – Golden Stejt 102:105

Boston – LA Lejkers 130:108

Bruklin – Orlando 115:113

Milvoki – Oklahoma 96:89

Nju Orleans – LA Klipers 94:81

Denver – Čikago 108:114

Finiks – Dalas 112:104

Sakramento – Toronto 89:108

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokić se našalio sa saigračem pa napucao loptu nogom na tribine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    20. novembar 2021 | 08:05

    dominacija ?

  • Oooo

    20. novembar 2021 | 09:39

    14 poena dominacija a Kari da po 50 sta je to onda?

  • Putin R.S

    20. novembar 2021 | 10:50

    Dominacija sa 14 poena?? Ili Bogdanovic sa 20?? Doncic, Jokic, Keri daju po 40-50 i to se zove dominacija, a ovo ostalo je smesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA