Lučić i Bajern umalo oborili Milutinova i CSKA, Micić bolji od Gudurića, Nedović odveo PAO do pobede

  • 0
Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Srbi su u četvrtak igrali na svim krajevima Evrope - neki jedan protiv drugog, neko je dominirao, a neko je umalo učinio iznenađenje u 12. kolu Evrolige.

CSKA je na svom terenu bio bolji od Bajerna u veoma neizvesnom susretu 77:74.

Ni 28 poena Hiliarda nije pomoglo Bavarcima, dok je najefikasniji u redovima "armejaca" bio Klajburn sa 17 poena.

Tu se vodio i okršaj Srba: Nikola Milutinov nije zabeležio poene za Moskovljane, ali je uhvatio četiri lopte uz jednu asistenciju. Sa druge strane, Vladimir Lučić je upisao šest poena i pet skokova, a Ognjen Jaramaz četiri poena i dva skoka.

Isto tako je bilo gusto i u Istanbulu gde je Fenerbahče u svojoj hali, u turskom derbiju, poražen od Efesa 89:84.

Zbog tog razvoja događaja, najzaslužniji su Larkin sa 25 i Plajs sa 17 poena, dok je u domaćem sastavu Šajok ubacio 18 poena.

I tu smo imali Srbe jednog protiv drugog: U pobedničkom sastavu, Vasilije Micić je upisao 13 poena uz dva skoka i tri asistencije, dok je na drugoj strani Marko Gudurić sakupio devet poena, tri skoka i četiri asistencije.

Najbolje veče imao je Nemanja Nedović koji je sa svojih 18 poena bio najefikasniji igrač meča i glavna perjanica pobede Panatinaikosa nad Zenitom 70:64.

Nedović je uz to dodao pet asistencija, dok je u timu iz Sankt Peterburga prednjačio bivši igrač Crvene zvezde Džordan Lojd sa 15 poena.

U pobedi Real Madrida nad Baskonijom u gostima 88:60, Tristan Vukčević je dobio nešto više od tri minuta i uhvatio dve lopte.

"Kraljevići" su jahali na krilima Kozera sa 13 i Ertela sa 12 poena, dok su Enoh i Fontekio u protivničkom taboru upisali po 14 poena.

Jedini meč gde nije bilo naših košarkaša je duel Albe i Makabija gde je domaćin u Berlinu pobedio sa 91:86.

Video: Kapiten Teodosić posvetio pobedu bivšem saigraču iz reprezentacije Jelovcu koji bije bitku za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA