Diskretni heroj MJK: Debitovao za Srbiju u 34. godini i odmah rešio utakmicu

Nije padao u euforiju košarkaš budućnosti posle sjajnog meča

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine, Svetislav Pešić i njegovi momci su "na mišiće" slomili trojkaški vod oličen u Bertansu i družini, a malo ko je mogao i da pretpostavi da će oreol junaka stajati iznad glave Marka Jagodića Kuridže.

Podsećamo, košarkaš Budućnosti je večeras debitovao za Srbiju u 34. godini!

- Pa nije moglo da bude lepše, ali eto... - skromno, bez ikakve euforije u glasu priča Pešićev adut koji je poenima sa linije penala 2.6 sekundi pre kraja, stavio tačku na pobedu.

- Bitno je da smo pobedili i nadam se da će da bude i sledeča pobeda - dodaje Jagodić-Kuridža koji je meč sa Letoncima završio sa 16 poena.

- Plan pre utakmice je bio da se utakmica dobije bilo kako jer su oni bili u prednosti pošto su celo leto proveli zajedno, a mi smo se tek skupili pre četiri dana. Probali smo da sa što manje kretnji uspemo da pobedimo što je bilo najbitnije za nas. Celu utakmicu smo jurili rezultat, mnogo smo energije potrošili, ali mislim da smo zaslužili da pobedimo... Ništa, sad treba da se odmorimo, da odemo u Belgiju i tamo da pobedimo još jednu utakmicu.

Belgija? Da li Srbiju tamo čeka lakši posao.

- Ne očekuje nas lakši posao tamo nego sa Letoncima. Igrao sam u Belgiji, znam te igrače, znam da će biti sigurno teško, to su igrači koji igraju dugo zajedno, ne samo u reprezentaciji već i u klubu, većina u Ostendeu. Trener tog kluba je i trener reprzeentacije. Sigurno su uigrani, znaju šta hoće i biće nam teško da pobedimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA