≫ 

To je prava Zvezda! Crveno-beli partijom sezone "ubili" Zenit, vratio se Vajt

Radonjićev tim dominirao od prve do poslednje sekunde

KK Crvena zvezda, Branko Lazić, Luka Mitrović

Foto: MN Press

Samo nedelju dana posle najslabije, stigla je vrhunska reakcija i najbolja utakmica košarkaša Crvene zvezde ove sezone u Evroligi, tamo gde se malo koja ekipa naigra: na terenu favorizovanog Zenita koji je na svojoj koži osetio sav potencijal i snagu Beograđana.

Na kraju, ubedljivih, autoritativnih 69:58 u korist tima Dejana Radonjića od danas jačeg za Amerikanca Erona Vajta koji se vratio na teren nakon tromesečne pauze izazvane lomom ruke na prijateljskoj utakmici.

Najbolji opis utakmice može biti sledeća misao: dominacija Beograđana od početka do samog kraja, od prve do poslednje sekunde!

Bez trzavica, bez praznih minuta, bez srljanja, mudro i precizno, Zvezda je odigrala protiv tima koji je do ovog meča sakupio duplo više pobeda od srpskog predstavnika u Evroligi. Čista perfekcija od igre.

Zvezdu su do pobede vukli svi, bukvalno je tako i bilo, a napadački su se izdvojili Volters sa 14 poena, te Kuzmić i Kalinić sa po 11, Dobrić sa 9...

 

Kako je krenulo, tako se i završilo: Kuzmić je svojom serijom u povoju meča (3/3 za dva) poveo Beograđane ka vođstvu koje nisu ispuštali do kraja. Zenit je bio nemoćan večeras. Beron, Lojd, Frankamp i ostale "haubice" u ekipi Ćavija Paskvala su totalno zatajile, tek 3/19 gađali su domaći za tri poena, što prilično jasno prikazuje koliko je prva linija odbrane Zvezde bila spremna za borbu.

Lojd je meč završio sa 5 poena (0/3 za tri), Beron je imao tek poen više (0/5 za tri) i dobro je da su upravo njih dvojica najviše podbacila protiv svog bivšeg kluba.

Uz Kuzmića, Kalinić se napadački uključio u prvoj četvrtini koja je protekla u dominaciji našeg tima i vođstvu 23:16. Komandu je posle toga preuzeo Nejt Volters koji je zaplesao po terenu, bio neuhvatljiv i vrlo raspoložen da napada reket ruskog tima, i baš je Amerikanac doprineo da prednost još poraste.

Perfektnu deonicu Zvezda je završila na furiozan način, poenima Mitrovića za 42:28, i ako nije nakon prvih deset minuta, tada je definitivno bilo jasno da Beograđani teško mogu da ispuste pobedu u Sankt Peterburgu. Ponajmanje se takav utisak stekao zbog rezultata, igra je ta koja je ulivala nadu u "hepiend" jer je sve savršeno funkcionisalo, i odbrana i napad, uz veliki doprinos nekolicine igrača koje je Radonjić slao na teren.

 

Savršenu rolu imao je Cirbes, njegovih brzih šest poena u trećoj deonici održavali su goste na velikoj distanci, Zvezda je ubrzo pobegla i na ogromnih 20 poena prednosti i tu je bio kraj ove bitke. Pokušavali su igrači Zenita sporadičnom pojačanom agresijom na prve linije Zvezde da zbune protivnika, međutim nije bilo rezultata. Konačan udarac ruskom sastavu zadao je Dobrić čijih su sedam vezanih poena negde sredinom poseldnje deonice lišile meč bilo kakve rezultatske neizvesnosti, ako je ona uopšte i bila na vidiku.

Sve u svemu, lepa i važna pobeda Zvezde, za pomak na tabeli, ali i za samopouzdanje pred tri domaća meča u kojima se moraju ciljati maksimalni dometi iako su rivali sve same aždaje. Prvi naredni je Olimpijakos, sledi Barselona, potom Bajern.

Zenit - Crvena zvezda 58:69 (16:23, 12:19, 12:16, 18:11)

ZENIT: Lojd 5, Zaharov -, Karasjov 5, Beron 6, Puškov -, Kuzminskas -, Zubkov 9, Pojtres -, Ponitka 2, Frenkamp 12, Miki 16, Gudaitis 3

CRVENA ZVEZDA: Lazarević -, Volters 14 (5sk), Davidovac -, Mitrović 6 (4sk, 2as, 2uk), Lazić 5, Kalinić 11 (5sk, 4as, 7iz), Dobrić 9, Holins 5, Marković 2, Vajt -, Kuzmić 11 (5sk), Cirbes 6 (3sk, 2uk, 2bl)

Evroliga, 13. kolo

CSKA - Panatinaikos 97:77

Fenerbahče - Monako 96:86

Žalgiris - Baskonija 72:68

Bajern - Asvel 73:65

Real Madrid - Makabi 72:70

Petak

Uniks - Olimpijakos 84:87

Anadolu Efes - Barselona 93:95

Zenit - Crvena zvezda 58:69

Alba - Armani 20:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    3. decembar 2021 | 22:25

    Grobar sam ali mogu samo da kazem svaka cast Zvezdi sta radi sa minimanlnim budzetom. Nas treba da je sramota na sta smo spucali 15 miliona.

  • Sub zero

    3. decembar 2021 | 21:03

    Bravo, mada sve je lakše kad je Vajt tu, tek sad smo se uključili u trku. Procenat pacijenata na ovom portalu više ne želim da komentarišem. Bravo ljubavi 🔴⚪🇷🇸

  • Cz

    3. decembar 2021 | 21:12

    Ovi grobari ne bi smeli uopšte da se javljaju i da nas komentarišu posle onakvog poniženja u derbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA