≫ 

Olimpijakos stao "za vrat" Uniksu pred dolazak u Beograd, Vasa najbolji u derbiju kola

Gosti su večeras bili uspešniji, gotovo perfektni

  • 0
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Olimpijakosa prekinuli su nisku pobeda zahuktalog Uniksa savladavši sastav Velimira Perasovića 87:84 posle dodatnih pet minuta ultra zanimljivog meča u Kazanju. Najzaslužniji za ovakav epilog bio je Bugarin Saša Vezenkov sa 22 poena, pratili su ga Slukas sa 12, te Fol i Larancakis sa po 10 poena.

Atinjanima je ovo bila deveta pobeda ove sezone, treći su iza Barselone i Reala, i biće vrlo težak protivnik Zvezdi u narednoj rundi kada se ova dva tima budu sastala u Beogradu.

Na drugoj strani, kod poraženog Uniksa, ponovo je "rafale" ka košu ispaljivao Ajzea Kenan, momak koji je Zvezdi u prethodnoj utakmici ubacio pet trojki iz sedam šueteva, a atinskim crveno-belima je "stavio" jednu više, iz devet pokušaja.

Interesantno, Kenan je promašio svih šest pokušaja za dva poena. Meč je završio sa 20 poena, kao drugi najefikasniji iza Lorenza Brauna koji je upisao 21.

Derbi večeri odigrali su Anadolu Efes i Barselona koja je bez povređenih Kalatesa i higinsa imala dovoljno aduta da stopira veliki nalet turskog tima u psolednje vreme. Na kraju, posle produžetka, trijumf Jasikevičijusovog tima 95:93.

 

U pobedničkim redovima, interesantno, najefikasniji i najbolji akter bio je prošlosezonski centar Efesa Šanli sa 24 poena (4/5 za tri), dok je "Pivare", po običaju, predvodio srpski plejmejker Vasilije Micić.

Vasa je ovog puta meč završio sa 24 poena (3/5 za tri) međutim, ni njegov veliki doprinos, ni solidne role moermana (16p) i Larkina (14p) nisu prevagnule večeras u Istanbulu.

Evroliga, 13. kolo

CSKA - Panatinaikos 97:77

Fenerbahče - Monako 96:86

Žalgiris - Baskonija 72:68

Bajern - Asvel 73:65

Real Madrid - Makabi 72:70

Petak

Uniks - Olimpijakos 84:87

Anadolu Efes - Barselona 93:95

Zenit - Crvena zvezda 58:69

Alba - Armani 20:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA