Avramoviću pao kamen sa srca posle Igokee: "Znali smo da ovde padaju veliki timovi"

Uspeo je Partizan posle dosta drame da upiše novu pobedu u ABA ligi

  • 15
Aleksa Avramović

Foto: Marko Jovanović

Mnogo teže nego što je to iko mogao da zamisli, ekipa Partizana je stigla do pobede na gostovanju Igokei u Laktašima. Zaostajali su crno-beli i sa maksimalnih 14 razlike, na oko pet minuta pred kraj bilo je tačno 10 razlike za domaće, ali je Željkov tim i to preokrenuo u svoju korist.

Imao je sastav Dragana Bajića šut za pobedu, pa i produžetak, ali Antabiju Volera nije poslužila ruka i lopta je izašla iz obruča. To je bio znak za slavlje navijača crno-belih, kao i čitavog stručnog štaba.

Analizu meča dao je Aleksa Avramović, koji je na jučerašnjem meču doprineo sa pet poena, četiri skoka i dve asistencije. On je tokom reprezentativnog prozora uvršten u idealnu petorku prva dva evropska kvalifikaciona kola.

- Teško gostovanje, znali smo da su ovde pobedili Crvenu zvezdu, a na domaćem terenu su poraženi samo od Cedevita Olimpije. Znali smo svi da ovde padaju veliki timovi, ali smo bili pribrani na kraju, imali smo odgovor na njihovu kombinovanu odbranu u drugom poluvremenu, koja je bila sjajna. Podigli smo nivo odbrane, primili samo 33 poena do kraja meča. Bilo je i jeftinih poena, ali sve u svemu, naša odbrana bila je izuzetna u drugom delu - reči su Alekse.

Čačanin naglašava kako Igokea nije iznenadila njegov tim, a posebno je u prvi plan istakao Antabiju Volera.

- Ušli smo nervozno u utakmicu, otvorio se posle toga Voler. Ostavili smo ga par puta samog i on to kažnjava. Igrao sam sa njim u Varezeu, strašan je šuter i stvarno jedan od boljih sa kojima sam igrao. Međutim, posle smo ga zaustavili, našli smo način za to, nije imao te šuteve koje je imao do tada sem tog posljednjeg, što je bila naša greška. Hvala bogu, promašio je i mislim da smo zasluženo pobedili - rekao je Avramović.

Igokea, Aleksa Avramović

Foto: Igokea / Nikola Vuruna / ABA liga

Bek Partizana kaže da je odbrana do sada gotovo perfektna, a da polja za poboljšanje ima u napadu.

- Imamo 13 pobeda i dva poraza, tako da sam izuzetno zadovoljan. Igramo dobru košarku, prostora za napredak ima na pretek i svi to znamo. Mislim u ofanzivnom smislu, defanzivno nemamo velike kikseve. Na utakmici se desi po neki, ali generalno igramo dobru odbranu - samouveren je Aleksa.

Uporedio je Avramović kako to izgleda igrati u ACB ligi, a kako u ABA ligi. Tvrdi da su to dva sveta različita.

- U poređenju sa ACB ligom, iskren da budem, špansko prvenstvo je mnogo kvalitetnije, 'talentovanije', da tako kažem. Ovde se igra dosta čvrsto, dosta jako, utakmice se igraju na mali broj poena. U ACB ligi su napadači u prednosti jer su zaštićeni, u smislu da dobijaju faul. Ovde to baš nije slučaj, igra se čvrsto, međutim svako ko zna da igra košarku može da igra i u jednoj i u drugoj ligi - podvlači igrač Partizana.

Ekipa Partizana faktički odmah putuje na gostovanje u Pariz u Evrokupu, gde ih čeka duel sa Levaloom u sredu. Potom sledećeg vikenda u okviru 11. kola ABA lige crno-beli igraju sa Cedevita Olimpijom.

Video: Avramović: U napadu smo bili fantastični, u odbrani smo imali problema da pohvatamo te sisteme

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markes

    5. decembar 2021 | 12:14

    Lepo si rekao, VELIKI padaju ali MALI se uvek nekako provuku!

  • No

    5. decembar 2021 | 11:52

    Po meni ti si veliko razocarenje zajedno sa Panterom i Kuruksem. Bez suta si i asistencija. O Panteru je glupo i pricati,za te pare sto se daju za njegove promasaje ima da se dovede pristojan centar. Kuruks obican amater.

  • Cccc

    5. decembar 2021 | 11:53

    Pa eto vidis,vi ste mali 🐀🐁 ali ste ipak pobedili😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA