"Studenti" nisu pripremili ispit zvani Budućnost: Kobs i Kuridža najbolji protiv Derbija

Derbi dve ekipe iz Podgorice pripao je "starijem timu"

  • 0
kk buducnost voli, kk sc derbi Foto: Aba liga.com / KK Buducnost Voli

Košarkaši Budućnosti uspeli su da savladaju SC Derbi u 10. kolu ABA lige sa 78:70. Moglo je biti i ubedljivije, ali je "mlađi" Derbi pokazao da ume da zapreti i nekim moćnijim ekipama. Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Džastin Kobs sa 22 poena.

Nisu dali košarkaši Budućnosti da se desi bilo kakvo iznenađenje u njihovoj Morači, što ne bi bilo ni prihvatljivo ukoliko uzmemo u obzirm kakve je rezultat ovaj tim ređao tokom prethodnih godina.

Od početka su krenuli s jakim ritmom, koji nimalo nije prijao protivničkoj, neiskusnoj, ekipi Derbija.

Prvi deo igre je Budućnost dobila sa 23:14, te su već tad napravili solidan osnov za nastavak meča. U drugoj četvrtini ta prednost je samo uvećana za još tri poena (44:32).

Nije se opuštala ekipa Budućnosti iako je imala dvocifrenu prednost na svom saldu, već su i u trećem delu uspeli da odnesu "pobedu" od jednog koša prednosti, što je bilo dovoljno za kompletno rasterećenje u poslednjoj deonici, što je Derbi iskoristio i makar malo smanjio zaostatak.

Ipak, nije to bilo dovoljno da odnesu i pobedu. Najbolji kod Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 22 poena, Marko Jagodić Kuridža je dodao 12, ali je imao i 10 skokova. Kod Derbija, najbolji je bio Kenan Kamenjaš sa 14 poena i 11 skokova.

Video: Partizan progutao Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA