≫ 

Kakva noć za Hjuston: Sezonu počeli sa 1-15, pa ušli u istoriju svih američkih sportova

Ovo niko do sada nije uradio u istoriji NBA, MLB, NFL i NHL

  • 1
Hjuston Rokets

Foto: AP/Tanjug

Hjuston Roketsi su se već upisali u istoriju NBA lige, nakon što su vezali pet trijumfa posle 15 uzastopnih poraza, ali su posle nedeljne utakmice kod kuće protiv Nju Orleansa napravioli istorijski niz gledajući druge glavne sportove Severne Amerike!

Šta to znači? Pa, ovaj Hjuston je trijumfom nad Pelikansima rezultatom 118:108 postao prvi tim u istoriji NBA, MLB, NFL i NHL koji je pobedio u šest uzastopnih mečeva nakon poraza od najmanje 15 mečeva.

- Način na koji sada igramo bi trebalo da bude standard. Tipovaću na nas protiv bilo koga, sve dok igramo na pravi način - rekao je veteran erik Gordon koji je najduži član Roketsa.

Upravo je Gordon, uz Kristijana Vuda, bio najefikasniji na terenu. Obojica su dali po 23 poena, s tim što je ovaj drugi imao i osam skokova. Metjuz je imao 13 poena i sedam skokova, Tajs je dodao 12, Tejt 11 poena i sedam asistencija, a Sengun je ubacio 10.

S druge strane, Brendon Ingram je bio nezaustavljiv sa 40 poena, Jonas Valančijunas je imao 17 poena i 10 skokova, a po deset poena su dodali Aleksander-Voker i Hernangomez koji je upisao i 10 skokova.

Hjuston sada ima skor 7/16, a priliku da svoj istorijski niz nastavi imaće protiv nekadašnjeg igrača ovog tima Džejmsa Hardena koji u sredu veče sa svojim Bruklin Netsima stiže u Tojota Centar.

Atlanda je na svom terenu poražena od Šarlota rezultatom 130:127, a vredi pomenuti da Bogdan Bogdanović i dalje ne igra zbog povrede. Kolins je imao 31 poen i 12 skokova, Huerter je ubacio 28, a Tre Jang25 poena i 15 asistencija.

Bridžis je sa 32 bio najefikasniji u redovima Hornetsa, Ubre je imao 28, Martin sa klupe 19, dok su Smit i Hejvord stali na 18.

Video: Igrač Hjustona tražio da mu izbace oca sa utakmice, inače trenera Klipersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA