≫ 

Da li je ovo moguće? Sedam timova deli prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije posle 13. kola!

Zlatibor, užička Sloboda, novosadska Vojvodina, Dinamik, zemunska Mladost, kraljevačka Sloga i OKK Beograd imaju skor 8-5

  • 1
KLS, Aleksa Ilić

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Posle najnovijeg kola Košarkaške lige Srbije sasvim slobodno možemo da kažemo da gledamo možda i najluđu sezonu ovog takmičenja od njenog osnivanja. Od samog početka je bilo jasno da će nijanse presuditi u borbi za tiulu, ali da će posle 13. kola čak sedam timova deliti prvo mesto - to je već nešto što stvarno odavno nije viđeno čak ni u drugim, većim svetskim ligama.

Krenimo redom kako smo došli do takve situacije. Prvo je Zlatibor u jučerašnjoj utakmici došao do pobede protiv Radničkog iz Kragujevca i tako postao treći tim sa osam pobeda (prethodno su Vojvodina i Dinamik već stigli do tog učinka), ali su Novosađani i Dorćolci danas poraženi.

U derbiju kola, užička Sloboda je posle produžetka i sjajne utakmice, koševima Đorđa Dimitrijevića sa linije penala stigla do svoje osme pobede u sezoni protiv Vojvodine (90:88), a Dinamik je teško poražen u Vršcu od istoimenog domaćina (95:78), pa je i sam ostao na 8-5.

Čekali su se rezultati preostalih susreta. U ranijem terminu danas, Mladost je očekivano "demolirala" poslednjeplasirani Slodes na gostovanju (77:102), takođe za osmi trijumf u sezoni, a da se kompletira magična sedmorka pobrinuli su se OKK Beograd i Sloga.

KK Zlatibor - KK Spars

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Klonferi su na gostovanju Dunavu nakon bolje završnice stigli do pobede (85:92), a Sloga je preokrenula protiv Metalca u Valjevu (74:79) i tako su oba tima stigla do skora od osam trijumfa i pet neuspeha.

U "tampon" zoni se sada nalazi kragujevački Radnički sa samo jednom pobedom manje od Zlatibora, Slobode, Vojvodine, Dinamika, Mladosti, Sloge i OKK Beograda, a šansu da mu se tu priključe imaju Zdravlje ili Novi Pazar koji sutra igraju međusobno, a trenutno imaju po šest slavlja i neuspeha.

U zoni ispadanja se trenutno nalaze Slodes sa samo dve pobede i Tamiš koji je na 4-8, koliko ima i Kolubara. Upravo ova dva tima igraće sutra međusobno i pokušaće da "sustignu" Dunav koji je na skoru 5-8. Ispred su još Vršac i Metalac sa po 6-7.

Ovakvi rezultati svakako nas teraju da se zapitamo zbog čega su dvorane u Srbiji i dalje, čast izuzecima, prazne. Osim Zdravlja, Slobode, Sloge i Kolubare, koji imaju između 800 i 1.300 gledalaca na utakmicama, ostali timovi ne mogu da se pohvale ni "pristojnom" posetom, pošto mečeve ne prati ni 350 gledalaca u proseku.

Očigledno je da se u Srbiji igra ako ne toliko kvalitetna, onda bar uzbudljiva košarka, a ovakva borba je poziv više za sve da dođu i isprate svoje lokalne timove u borbi za titulu šampiona Srbije. I naravno, šansu da igraju sa timovima iz ABA lige u Superligi na proleće sledeće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Svaka čast svima #1: Đoković da prepliva do Australije i Savić da najede vaterpoliste belog luka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA