≫ 

Barsa potukla Real pred dolazak u Beograd, Mirotić se indeksom 39 "najavio" Zvezdi

Vanserijska partija lidera Katalonaca dovoljna Barsi da se osami na čelu

  • 0
nikola mirotić Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarkaši Barselone savladali su večitog rivala Real Madrid rezultatom 93:80 u velikom derbiju Evrolige, najvećoj utakmici evropske košarke u "Blaugrani" i tako se osamili na čelu tabele elitnog takmičenja sa skorom 12-2.

Madriđani su drugi sa 11-3, a više nisu mogli večeras jer je na drugoj strabi blistao njihov nekadašnji igrač, uzdanica Barse Nikola Mirotić, koji je meč završio sa 31 poenom i 10 skokova - za indeks 39.

Vrlo motivisan je bio Mirotić da muči odbranu Reala, još u prvoj deonici je pokrenuo nalet za preokret i do kraja je diktirao napadački tempo, poentirao, asistirao, osvajao lopte, jednom rečju bio je nezaustavljiv.

Pitanje pobednika prestalo je da se postavlja onog trenutka kada je Barsa akumulirala dvocifrenu prednost, uz Mirotića za nju su najzaslužniji bili Dejvis (16p), Laprovitola (16p) i Jakubaitis (12), i usmerili meč u jednom pravcu.

Real je pokušavao sve, ali je naišao na moćnijeg rivala, Laso je menjao, rotirao, tražio rešenja, međutim ishod je uvek bio isti - dominacija katalonskog sastava.

Podsetimo, Barsa je i dalje bez dvojice važnih igrača iz spoljne linije Kalatesa i Higinsa, i još jednom je pokazala da ima dovoljno jakih aduta za najviše domete. Moćni Jasikevičijusov tim je vezao šestu pobedu, a za sedmu će morati da se potrudi već u utorak kada stiže na noge Zvezdi.

Pomenimo i to da su kod Reala najjače napadački povukli Kozer sa 11 poena, toliko je imao i Ertel, dok su Ljulj, Tavares i Vilijams-Gos dodali po 10.

Evroliga, 14. kolo

Četvrtak

Zenit - Fenerbahče 80:86

Crvena zvezda - Olimpijakos 81:76

Bajern - Anadolu Efes 83:71

Makabi - Uniks 74:85

Baskonija - Asvel 91:66

Petak

Žalgiris - CSKA 51:73

Monako - Armani 65:71

Panatinaikos - Alba 82:67

Barselona - Real Madrid 93:80

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA