Janisova monstruozna noć u NBA: Dao 41 poen, ali svi pričaju o novom rekordu

Grk ponovo u istoriji franšize

  • 1
Janis Antetokunmpo Foto: AP/Tanjug

Zvezda Milvoki Baksa Janis Antetokunmpo ušao je još jednom u istoriju ove franšize, ovoga puta za blokirane šuteve koje je zabeležio tokom osam godina u timu!

Janis je u pobedi svog tima nad Hjustonom 123:114 zabeležio dve "blokade" i tako je pretekao Altona Listera, a meč je završio sa 41 poenom, 17 skokova, pet asistencija i tri ukardene lopte. Imao je i procenat šuta 15/19.

Pored toga što je zabeležio rekord po broju blokada, Janis drži i one po broju izvedenih slobodnih bacanja, skokova u defanzivi i tripl-dablova!

- Ovo je veliki trenutak za mene i veliki kompliment za moju karijeru. Ali, moram da nastavim da budem bolji. Sjajno je postići ovako nešto u karijeri, ali ja moram da nastavim da pomažem saigračima da pobeđujemo - rekao je grčki košarkaš.

Hjuston je do meča sa šampionom imao sedam vezanih trijumfa, kao i prednos na poluvremenu od 13 poena. Čak su i poslednju deonicu počeli tako što su imali +11, sve dok Milvoki nije zaigrao odbranu i ostavio Rokitse samo na 19 poena.

Pored Janisa, koji je imao monstruoznu noć, Kris Midlton i Bobi Portis su dali značajan doprinos sa po 21 poenom, Konahon je imao 16, a Holidej 12. S druge strane, Metjuz je imao 23 poena, Vud i Bruks su dodali po 21.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA