≫ 

Željko Obradović posle poraza od Olimpije: "Sve je pogrešno, izgubili smo zbog odbrane"

Težak poraz su pretrpeli crno-beli u Areni

  • 21
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Cedevita Olimpija je odnela sav plen iz Beograda, a pritom je i propisno obrukala odbranu Partizana (96:89). Ferel, Pulen i Blažič su priredili šou, ali ne onakav kakav su želeli da vide navijači Partizana. Posle meča, Željko Obradović, trener crno-belih, rekao je da je problem nastao u odbrani.

Partizan je takođe u ovom meču imao i dosta problema s povredama, pošto nisu igrali Kevin Panter i Rodions Kuruc, dok je i Balša Koprivica presedeo čitavo drugo poluvreme zbog problema sa skočnim zglobom, sve to je otkrio Željko Obradović na konferenciji za medije posle meča.

- Igrali su veoma dobro, u najavi sam rekao da se radi o timu koji je promenio sastav i koji je odličan napadački. Potvrdili su to i sada, kao što je bilo i protiv Virtusa. Njihovi spoljni igrači su kontrolisali meč, prodorima i izbacivanjem lopti pravili probleme.

- Nismo ni približno bili na nivou odbrane iz poslednjih mečeva. Imali smo nesreću da igramo bez Kevina Pantera. Nisam mogao da računam na Balšu Koprivicu u drugom poluvremenu, jer je povredio skočni zglob, videćemo stanje. Utakmica je izgubljena u odbrani. Hvala i navijačima na bodrenju tokom celog meča - izjavio je Željko Obradović.

KK Partizan - KK Cedevita Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Takođe, srpski trener nije rekao šta je tačno sa Kevinom Panterom i zašto nije igrao, osim da je to odluka lekarskog tima.

- Medicinski deo stručnog štaba je u konsultaciji sa doktorima odlučio da Kevin ima povredu koja je mogla da dovede do ozbiljnije povrede, iziskivalo je tretman i pauzu. To je najbolje da pitate našeg doktora. Zdravlje igrača je uvek na prvom mestu. Ako je procenjeno da ne igra, onda je važnije da to tako bude i da se ne pogorša povreda, pa da duže pauzira.

KK Partizan - KK Cedevita Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Konačno, kao glavni razlog poraza, Željko Obradović kaže da je pogrešno pripremio meč, te da je deo "krivice" na mlađim igračima, koji još moraju da uče i stasavaju.

- Igrali smo pogrešno, utakmicu smo pripremali da zaustavimo njihove glavne kreatore, ali smo stalno kasnili, iako smo to jasno postavili. To je stvar koncentracije i nešto na čemu mladi igrači moraju da rade. Nemoguće je na jedan način igrati odbranu, morali smo da menjamo, koncentracija nije bila na nivou u igri jedna na jedan i posle toga u igri dva na dva.

- Njihovi kreatori su izvanredno odigrali, kažnjavali sve. Onda smo mi šutirali slabo slobodna bacanja, imali dosta izgubljenih lopti koje nisu bila posledice njihove agresivnosti, već naše dekoncentracije, bacanje lopte direktno njima u ruke i oni su na to davali lake koševe - zaključio je Obradović.

Video: Bivša NBA zvezda provocirala Grobare, slao poljupce tribinama nakon isključenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    11. decembar 2021 | 23:12

    Јбг, нису сви ваше филијале у аба, неће сви да вам се склоне...а и судијама дојадило да вас гурају...а и Јака није навикао да губи од вас...све се поклопило😂😂😂

  • Radonja

    11. decembar 2021 | 22:06

    Zajapureni,pa ne mogu sudije da te vade svako kolo,smešni ste,od zvezde si trebao preko 30 razlike da izgubis...

  • janko

    11. decembar 2021 | 21:55

    Rumenko slabo si galamio zato ste izgubili.Mozes i normalno da im kazes cemu vika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA