≫ 

Hrvatski as pričao o Žocu: Najpametnija osoba koju sam sreo, neko bi ga u NBA ligi sigurno udario

Istakao je koliko se evropska košarka razlikuje od NBA

  • 11
Želimir Željko Obradović

Foto: Marko Jovanović

Bivši NBA igrač i trenutni član Uniksa Mario Hezonja pričao je "Krosover" podkastu i naglasio da je trener Partizana Željko Obradović, po njegovom mišljenju, najpametnija osoba koju je ikada sreo.

Ipak, naveo je da nije siguran kako bi košarkaši u NBA ligi reagovali na njegovo vođenje i da bi moglo da dođe do incidenta zbog Žocovog stila.

- Na drugom treningu neko bi ih udario, odmah posle toga dobili bi otkaz. Nije pitanje koliko su Željko i Šaras (Jasikevič dobri za NBA, više se postavlja pitanje kako bi igrači reagovali na njihov stil vođenja ekipe. Ipak, u nekom trenutku trebalo bi im dati priliku da bar pokušaju. Obradović zna sve o košarci. Verovatno je najpametnija osoba koju sam ikada sreo. Za mene postoje dve osobe koje poznaju svaki aspekt košarke - Lebron DŽejms i Željko Obradović.

Istakao je koliko se evropska košarka razlikuje od NBA.

- Mislim da ovde naučite da je svaki detalj bitan. Čim utakmica počne, misli se samo na pobedu. Samo je pobeda bitna. Tempo je veoma visok, fizički intenzivan. LJudi ovde žele da pobede, nije važno kako izgledate, koliko ćete postići poena, imati skokova i asistencija. Samo pobedi - kazao je Hezonja.

Video: Bivša NBA zvezda provocirala Grobare, slao poljupce tribinama nakon isključenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA