≫ 

Dirljiv gest košarkaša Mege: Obukli majicu sa likom Jelovca pred meč sa Splitom u ABA ligi

Srpski igrač preminuo je prethodne nedelje od posledica moždanog udara

  • 2

Košarkaši Mege u matine terminu jutros se sastaju sa ekipom Splita u okviru 11. kola ABA lige. Beogradski klub traži svoju petu pobedu u sezoni, kojom bi vratio nadu u borbu za plasman u plej-of na kraju takmičarske godine.

Ovo je ujedno i prvi meč "ružičastog" kluba od tragične smrti srpskog košarkaša Stevana Jelovca, koji je preminuo 5. decembra od posledica moždanog udara koji je doživeo sredinom novembra prilikom jednog treninga.

Baš u Megi, Stevan je načinio svoje prve profesionalne korake. Priključio se beogradskom timu 2008. godine i tu se uz kraći boravak u Crvenoj zvezdi zadržao do 2011. godine. Potom je krenuo u svoje svetsko putešestvije, pošto je nastupao u Antaliji (Turska), Juvekaserti (Italija), Lijetuvos Ritasu (Litvanija), Saragosi (Španija), Nižnjem Novgorordu (Rusija), Brose Basketsu (Nemačka), Gacijantepu (Turska), San-En Neofiniksu (Japan) i AEK-u iz Atine (Grčka), čiji je dres poslednji nosio.

Klub koji sa klupe predvodi Vladimir Jovanović pokazao je da nije zaboravio na Stevana i da će zauvek čuvati sećanje na njega. Pred duel sa Splićanima, svi igrači beogradskog kluba nosili su specijalne majice sa likom preminulog Jelovca. Nazad je stajao broj 13 koji je srpski košarkaš i reprezentativac nosio dok je nastupao za "ružičasti" tim.

Stevan je sahranjen u utorak na groblju u Novom Sadu, a njegov poslednji klub, AEK iz Atine najavio je da će iz upotrebe povući dres sa njegovim brojem u znak poštovanja i sećanje na njegov, nažalost, prekratak boravak u grčkom timu.

Video: In memoriam: Tuga do neba! Preminuo srpski košarkaš Stevan Jelovac u 33. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac

    12. decembar 2021 | 13:03

    Igračima i rukovodstvu Mege svaka čast na gestu, naklon do poda. Počivaj u miru momčino, porodici još jednom iskreno saučešće.

  • Alex

    12. decembar 2021 | 16:00

    A Zvezda se osim minuta ćutanja, nije udostojila ni crni flor da stavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA