Mladi Jović zablistao: Talentovani igrač dao trećinu poena Mege, Beograđani dobili Split

Košarkaši u "ružičastim" dresovima rešili su pitanje pobednika u završnoj četvrtini

  • 0
Nikola Jović Foto: ABA liga - KK Mega - Ivica Veselinov

Uzbduljiv okršaj između Mege i Splita na otvaranju nedeljnog programa u ABA ligi rešen je pobedom domaćeg tima. Izabranici Vladimira Jovanovića "utegli" su odbranu u završnoj deonici, uz to ih je poslužio šut sa distance i na kraju su uspeli da stignu do pete pobede u sezoni, koja ih ostavlja u konkurenciji za neko od mesta koje na kraju vodi u plej-of - 78:65.

Pomalo neočekivano, gledali smo tvrd duel u dvorani "Ranko Žeravica". Naročito tvrdo bilo je prvo poluvreme u kojoj obe ekipe nisu uspevale da pronađu adekvatan takmičarski ritam. Ipak, u nastavku je do bolje igre u ofanzivi stigao domaći tim i uspeo je da prelomi utakmicu protiv trenutno poslednjeplasiranog tima ABA lige.

Ono što definitivno bode oči jesu skokovi. Prosto neverovatno deluje činjenica da je Mega imala skoro 2,5 puta više skokova nego cela ekipa Splita. Hrvatski tim bio je potpuno inferioran u ovom segmentu, nije mogao da dođe ni do jednog promašaja, kako domaće ekipe, pa tako ni svoj. Ružičasti tim je na kraju imao 51 skok, dok je "fenjeraš" došao do 21 uhvaćene lopte.

Prvo poluvreme pripalo je domaćim košarkašima koji su konstantno održavali prednost na pristojnom nivou. Na velikom odmoru imali su +7 (35:28), da bi sličnu razliku držali na snazi i kroz veći deo drugih 20 minuta. Nije uspevao Split nijednom da izjednači, a konačan krah usledio je na oko pet minuta pred kraj kada je tim Vlade Jovanovića napravio seriju 11:3 i otišao na nedostižnih +13, koliko je iznosila i konačna razlika.

Najefikasniji u timu Mege bio je magični Nikola Jović. Talenat Beograđana i košarkaš kojem se predviđa bogata internacionalna karijera, pa i angažman u NBA ligi, danas je postigao trećinu poena svoje ekipe. Završio je na 25 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Poenterski ga je pratio poljski reprezentativac, Aleksandar Balcerovski koji je imao dabl-dabl od 15 poena i 15 skokova.

Na drugoj strani, gledali smo ponajbolju partiju Tonka Vuka ove sezone. On je postigao 17 poena uz šest skokova i dve asistencije, a podršku je imao u Toniju Perkoviću i Darku Baju koji su ubacili po 10 poena.

Video: Dirljiv gest košarkaša Mege: Nosili majicu sa likom Jelovca pred meč sa Splitom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA