≫ 

Pao rekord u Košarkaškoj ligi Srbije: Zemunska Mladost dala više poena nego svi NBA timovi noćas!

Nestvarna napadačka partija kluba iz beogradske opštine protiv Novog Pazara

  • 11
KK Mladost Zemun Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Stoji da je Košarkaška liga Srbije ove godine zanimljivija nego ikad i da smo pred ovo kolo imali čak sedam timova izjednačenih na prvoj poziciji. Ali niko sigurno nije mogao ni da sanja da će u matine, nedeljnom terminu danas pasti jedan rekord.

Igrači zemunske Mladosti ostvarili su više nego ubedljivu pobedu protiv Novog Pazara, a za 40 minuta su postigli više poena nego Denver noćas protiv San Antonija (Jokićev tim slavio je sa 112:127). Rezultat utakmice u Zemunu bio je - 130:94.

Niko nikada od osnivanja Košarkaške lige Srbije (ako isključimo Superligu) nije postigao taj broj poena na jednom susretu. Postojalo je par "poduhvata" gde su timovi završavali između 120 i 125 poena, ali ono što su uradili Zemunci je zaista za svaku pohvalu.

Istoriji je, zbog loših vremenskih prilika, prisustvovalo samo 55 duša u hali "Master" u Zemunu. Prisutni su sa uživanjem mogli da uživaju u NBA košarci, pošto nijedna od ekipa nije puno računa vodila o odbrani, a najneefikasnija četvrtina donela je 45 poena. Poređenja radi, u prvoj i drugoj postignut je po 61 poen.

Zemunci su već do poluvremena stekli nerealnu prednost i ubacili 69 poena, a nisu se zaustavili ni u nastavku utakmice. Nakon 20 minuta košarke imali su +16, a na kraju je ta razlika narasla na konačnih +36 za deobu prvog mesta na tabeli i posle ovog 14. kola Košarkaške lige Srbije.

KK Mladost Zemun Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Poenterski, Mladost je imala šest dvocifrenih košarkaša, od koja su dva imala indeks korisnosti od 37 poena. Prvi je Andrija Bojić koji je uz 26 poena "dograbio" sedam skokova i jednu asistenciju, a pratio ga je Nejc Klavžar sa dabl-dablom od 24 poena i 11 asistencija, a na sve to je imao i dva skoka. Mladi Matija Belić je imao 20 poena, Strahinja Gavrilović je dodao 14 poena, Nikola Kovačević je ubacio 12 poena, a Petar Živojinović je završio sa tačno 10 poena.

Na drugoj strani, najbolji je bio Vladimir Radovanović sa 22 postignuta poena, dok je Fahrudin Manjgafić završio sa pet manje. Dvocifreni su bili i Altin Islamović, nekadašnji igrač OKK Beograda, sa 14 poena i Matija Novaković koji je doprineo sa 13 ubačenih poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Dirljiv gest košarkaša Mege: Nosili majicu sa likom Jelovca pred meč sa Splitom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA