≫ 

Ko je čovek koji je zamenio Radonjića i srušio Krku? Sa Zvezdom je i igrački osetio Evroligu

Radi se o Goranu Boškoviću, bivšem košarkašu Crvene zvezde ali i mnogih drugih klubova

  • 22
Goran Bošković, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Košarkaši Crvene zvezde došli su do neverovatne pobede protiv Krke u Novom Mestu 71:70, i to nakon zaostatka od 18 poena u poslednjoj deonici. Zasluge idu košarkašima, ali, delom, i čoveku koji je zamenio Radonjića na klupi pošto je prvi trener zaradio isključenje - Goranu Boškoviću. Oni malo stariji navijači Zvezde i ljubitelji košarke koji drže do sebe, dobro znaju o kome je reč.

Radonjić i Bošković su rodom iz Podgorice, razlika između njih je dve godine i osim Zvezde, zajednički im je i period proveden u podgoričkoj Budućnosti gde su košarkaški stasali. Istina, veći deo karijere proveli su van prestonice Crne Gore. Danas, skupa stoje na rasplaganju crveno-belima, naravno jedan kao učitelj, drugi kao njegov pomoćnik koji, videli smo u Novom Mestu, ume i bez svog šefa da komanduje.

Goran Bošković, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Ko je Goran Bošković?

Goran Bošković je bivši košarkaš koji iza sebe ima pozamašnu evropsku karijeru, tokom koje je igrao i za Crvenu zvezdu, ali i za još nekoliko domaćih klubova. Bošković se može pohvaliti i da je bio pomoćnik selektora Crne Gore, ali i da je samostalno obavljao selektorski zadatak u selekciji Ukrajine.

Bošković je i kao igrač sa Zvezdom "osetio" evroligašku konkurenciju, bio je to u sezoni 1999/2000, Beograđani su tada grupu završili sa samo jednom pobedom, a evo sada, i kao trener, deo je najjačeg evropskog takmičenja kroz koje ga vodi Radonjić.

Najveći pečat kao trener je ostavio u ženskoj ekipi Budućnosti iz Podgorice koju je vodio čak pet godina, a za to je vreme uzeo i pet titula domaćeg šampionata, kao i dve Jadranske lige u ženskoj konkurenciji.

Goran Bošković, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Kao igrač se nije dugo zadržavao u klubovima, igrao je za FMP, Budućnost, Makabi Rišon, Atlas i Radnički iz Beograda... Dok je sezonu proveo i u Zvezdinom dresu.

Poslednji klub koji je samostalno vodio je rumunski Satu Mare, koji je napustio u decembru 2020. godine kada ga je i pozvao Dejan Radonjić da mu se pridruži na klupi Crvene zvezde.

U Zvezdu je, čini se, došao u pravi čas, u momentu kada crveno-beli beleže konstantan uspon na svim poljima, ustalili su se u Evroligi, u ABA prvenstvu dominiraju, pa je takva sredina i veliki izazov za trenerski napredak i razvoj.

MAIK ZIRBES Marko Metlas

Boškoviću se, nenadano, ukazala prilika i da vodi ekipu u već pomenutom triler duelu sa Krkom. Iskustvo koje će sasvim sigurno pamtiti kao jedno od najuzbudljivijih u ulozi trenera. Zvezda je bila u teškoj situaciji posle isključenja Radonjića, Bošković je preuzeo komande i nege baš od tog trenutka, početkom četvrte deonice preciznije, krenuo je furiozni nalet koji se završio trijumfalno po evroligaša.

Video: Isključenje za Dejana Radonjića koji se pobunio zbog nepriznatih poena Davidovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. decembar 2021 | 22:19

    Ko ne zna njega ne zna ni za kosarku. Odlican napadac je bio u cuvenm Radnickom on Perovic Piva bio trener

  • suplja prica za zvezdase

    12. decembar 2021 | 22:33

    Dajte ljudi malo postenja.Krku su srusile sudije.15 faulova u napadu u zadnjoj cetvrtini , tehnicka i koraci ..nismo bas svi blesavi ili jednostavnije navijacu zvazdea da nam se prodaje magla..sudije su odradile svoje..i sad ko fol velika igra hahahhaha...

  • DORCOLCI

    13. decembar 2021 | 10:06

    I ovo smo doziveli , da trener KRKE REZIRA zadnju cetvrtinu ! Po planu nije bilo ali stigla neka direktiva . STIPCEVIC GLAVNI GLUMAC ! Bilo je bas smesno !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA