≫ 

Budućnost prejaka za Cibonu, Podgoričani prate vodeće timove ABA lige

U duelu dva srpska trenera uspešniji Džikić

  • 0
džastin kobs Fto: ABA/Cibona/Mihal Jacić

Košarkaši Budućnosti nastavili su uzlet ka visinama ABA lige, novu pobedu četa Aleksandra Džikića zabeležila je u Zagrebu protiv Cibone, sigurnu i autoritativnu - 80:73.

Važna vest za Podgoirčane, osim pobede, je porvatak na teren nakon mesec dana odsustva prvog centra Vilija Rida kome pauza nije ništa oduzela od želje, energije i elana, ali i efikasnosti. Na maksimumu je bio odlični Rid, u Zagrebu drugi strelac ekipe sa 16 poena. Uz to, upisao je i 8 skokova.

Džastin Kobs je bio najefikasniji kod gostiju sa 18 poena, a osim njega i Rida, dvocifren učinak su imali i Marko Jagodić-Kuridža (14) i Denis Džerom Sili (10).

Osim u uvodnim minutima, kada je Cibona nekoliko puta imala plus tri, sve je bilo u znaku šampiona Crne Gore. Iskusnija i znatno kvalitetnija ekipa je nametnula svoj ritam i povećavala prednost do 18. minuta, kada je Rid dao koš i dodatno bacanje za plus 15 (40:25).

Ekipa srpskog trenera Vlade Jovanovića je serijom 9:0 početkom 2. četvrtine prišla na 40:34, još nekoliko puta bila na minus pet, ali bliže od toga nije mogla.

Domaći su danas bili lišeni pomoći najboljeg igrača Roka Prkačina.

U trećem meču dana, Mornar je po prvi put pobedio u gostima i to su učinili protiv košarkaša Zadra, rezultat je bio 76:71.

Video: Prva pobeda Mornara u gostima ove sezone: Barani vezali treću pobedu zaredom

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA