Vojvodina grabi ka plej-ofu ABA 2 lige, tim Mute Nikolića "demolirao" Vrijednosnice

Novosađani su u seriji od tri pobede i sada zauzimaju sjajno drugo mesto na tabeli

  • 0
KK Vojvodina Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Posle katastrofalnog prvog balona na Zlatiboru, košarkaši Vojvodine su ušli u sjajan ritam. Novosađani su u Osijeku na drugom “bablu“ zabeležili dve pobede, a trijumfom su otvorili i onaj treći u Sarajevu. Na tapetu ispred ekipe Mute Nikolića bila je ekipa Vrijednosnica, koja je doživela novi debakl – 92:61.

Ništa nije nagoveštavalo da će Osiječani doživeti toliko težak poraz u Sarajevu. Štaviše, imali su prednost posle prve četvrtine koja je bila blizu da postane i dvocifrena. Međutim, sa početkom druge deonice krenuo je i veliki povratak Novosađana.

Taman pošto su Vrijednosnice došle do +10, Vojvodina je uzvratila serijom 9:0, da bi do kraja poluvremena ekipa Mute Nikolića vođena sjajnim Krstom Bjelicom čak došla i do solidnih +4. Tada je usledio potpuni krah hrvatske ekipe, koja je posle povratka sa odmora u trećoj četvrtini postigla samo sedam poena.

Vojvodina je taj period dobila sa 28:7, a potom je samo dodala so na ranu Vrijednosnica u poslednjoj i slavila sa ubedljivih +31 razlike. Ovo je bio peti poraz u isto toliko kola za hrvatsku ekipu uz ozbiljnu pretnju da završe na poslednjem mestu i tako ispadnu iz takmičenja za narednu sezonu.

Najefikasniji sa po 17 postignutih poena kod tima Miroslava Mute Nikolića bili su Krsto Bjelica i Vasilije Vučetić, dok je Petar Rakićević završio sa 12 poena. Na drugoj strani se istakao Stefan Simanić sa 11 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Dirljiv gest košarkaša Mege: Nosili majicu sa likom Jelovca pred meč sa Splitom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA