≫ 

Štimac na "raketni pogon": Srpski centar potpisao u Kini za Ningbo Roketse

Njemu će to biti drugi angažman na Dalekom Istoku

  • 3
Vladimir Štimac Foto: Marko Jovanović

Iako je već u poznim godinama svoje karijere, Vladimir Štimac nema nameru da prestane sa bavljenjem košarke. Ono što se već nagoveštavalo polovinom oktobra, potvrđeno je tokom jučerašnjeg dana - on će karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

Tamošnji prvoligaš, Ningbo Rokets dogovorio je saradnju sa srpskim centrom kojem će "rukovoditi" iskusni NBA igrač i trener, Vang Žiži koji je kroz karijeru nastupao u Dalasu, Klipersima i Majamiju.

Sezona u Kini je uveliko u toku, a Roketsi trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli. Do prve pobede stigli su tek juče posle 13 odigranih kola protiv Nanđing Tonksija. Daleko su od borbe za plej-of i zapravo će prioritetna biti ona za opstanak.

U Kini važe i posebna pravila koja se tiču stranaca. Njihov broj je limitiran, a Štimac je već igrao na Dalekom Istoku u ekipi Ćingdao Iglsa, za koji je nastupio devet puta uz prosek od 9,3 poena i 7,9 skokova po meču.

U karijeri, Štimac je najveći trag zasigurno ostavio u Crvenoj zvezdi, a pored nje nastupao je za Fenerbahče, Turk Telekom, Anadolu Efes, Bešiktaš, Bajern, Banvit, Nimbruk, Žalgiris, Bahčešehir... Novim angažmanom pohvalio se na Tviteru.

Video: Štimac: Drago mi je da sam igrao protiv Stodemajera, možemo da se nosimo sa svakim u Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA