Stef Kari je postao besmrtan: Pogledajte trojku Amerikanca kojom se upisao u istoriju

Svi su ovo čekali i tako su i reagovalo - čitava arena je ustala na noge

  • 2

Američki košarkaš i plejmejker Goldent Stejta, Stef Kari na meču protiv Njujork Niksa je svoje ime upisao u knjigu rekorda NBA lige, te je tako postao "besmrtan". Rej Alen više nije najbolji trojkaš u istoriji lige, njegovo mesto je moralo da pripadne većpomenutom, Stefu Kariju.

Iako često osporavan, iako su mnogi ljudi tražili mane ovom košarkašu i njegovim šuterskim sposobnostima, Stef Kari je za to vreme igrao, šutirao i samo pogađao. Nije bitno da li su bile otvorene pozicije, da li je bilo sa polovine igrališta ili odakle god, lopta je uvek nalazila način da prođe kroz obruč.

Konačno, sustigao je Reja Alena na večnoj listi, na meču protiv Niksa još u prvoj četvrtini je postigao trojku kojom se izjednačio sa slavnim šuterom iz Boston Seltiksa, a potom je ubacio i još jednu i postao rekorder sa 2.974 pogođena šuta iza linije 7.25. Kako je to sve izgledalo, možete pogledati u videu u nastavku teksta.

Video: Rej Alen je iz prvog reda gledao kako Stef Kari ruši njegov rekord: Odmah mu je došao u zagrljaj

Podsetimo, osim Karija, na meču protiv Niksa je briljirao i Nemanja Bjelica koji je šutirao bez greške iza linije 7.25, pa je i njegov doprinos bio značajan u pobedi ekipe iz San Franciska.

Video: Šou Luke Dončića: Trojka u poslednjoj sekundi sa 8 metara preko ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    15. decembar 2021 | 10:57

    15-20 šuteva za tri poena po utakmici. Da je malo precizniji, davno bi oborio rekord.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA