Evo za koga navija Nikola Mirotić: Delije ga obožavaju, bio Zvezdaš godine, ali je zapravo Grobar

Kako bismo ovo otkrili, moramo da se vratimo 10 godina unazad

  • 30
Nikola Mirotić Foto: MN Press

Nikola Mirotić oduševljava navijače Crvene zvezde na svakom koraku, kada god dođe u Beograd, ima samo reči hvale, dok je jednom odlikovan i nagradom "Zvezdaš godine". Ipak, ovaj igrač je još pre 10 godina otkrio da je veliki navijač Partizana.

Mirotić se tokom svoje košarkaške karijere prečesto isticao kao velik čovek, svojim gestovima i humanitarnim delima je pomogao mnogim Srbima, ali i svima onima kojima je bila potrebna pomoć. Takvi akti su doprineli da ga cela hala "Aleksandar Nikolić" iz godine u godinu uvek dočeka s gromkim aplauzima.

Nije im košarkaš ostao dužan, uvek je pričao lepo o njima i divio im se svakoga puta. Međutim, istina je malo drugačija, a ona glasi - Nikola Mirotić je navijač Partizana, što je i sam rekao pre tačno 10 godina, kada je sa Realom gostovao Partizanu u Pioniru.

- Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili -  rekao je Mirotić pre 10 godina za tadašnji "Sport".

Ipak, bez obzira na njegovo navijačko opredeljenje, Nikola Mirotić je bio na ivici suza kada je primio nagradu od Zvezde.

- Pun sam emocija, stvarno... Za mene je ovo večeras bio san. Ni u najlepšim snovima nisam mogao da zamislim da će ovako nešto da se dogodi. Zahvalan sam navijačima Crvene zvezde, našim ljudima, Srbiji... Još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo. Znate šta se desilo, da ne ponavljam - izjavio je Mirotić, misleći na incident kada je slučajno pocepao zastavu Srbije, a potom je nastavio.

- Ovo će samo da ojača moju veru i želju da nastavim da pomažem našem narodu. Hvala svima do neba. Ovo je dosad moj najveći trofej u karijeri - pokazao je ponosno Nikola pehar "Zvezdaš godine".

Interesantno je da je Mirotić nedavno objavio i fotografiju svog sina u majici Crvene zvezde, koji je dodatno raspalio Delije.

Nikola Mirotić, sin, KK Crvena zvezda Foto: Instagram.com/nikolamirotic33

Kako je izgledala dodela ove nagrade, možete pogledati u galeriji u nastavku teksta.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    15. decembar 2021 | 12:55

    Ali je na prvom mestu ČOVEK i veliki humanitarac. Živ bio Nikola!

  • Maks

    15. decembar 2021 | 12:38

    Veliki čovek,nije bitno za koga navija

  • Nemanja

    15. decembar 2021 | 12:39

    Zvezdas godine a izjavio da navija za Partizan????? Nije mi jasno???? Moze razumno objasnjenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA