≫ 

Obradović: Verovaću u igrače do poslednjeg trenutka, čudo kako smo dobili meč sa Šljonskom

Obradović je naveo da ga je roviti Kuruc pitao da udje u igru, a onda i pojedinačno naveo probleme igrača

  • 12
KK PARTIZAN - KK SLASK Foto: MN Press

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović istakao je nakon tesne pobede nad Šljonskom da je iznenađen kako je izvojevan trijumf, te čestitao navijačima koji su došli u Arenu i pomogli crno-belima da slave protiv Poljaka.

- Verujem da bi bilo pošteno da čestitam Šljonsku na dobroj utakmici. Vodili smo na poluvremenu, vratili su se, čudo je kako smo dobili meč. Nije to razlog da ne čestitam igračima i da zahvalim navijačima tako što se uvek uključe u utakmicu i pomognu nam da dobijemo meč. To je sigurno tako, ubedljivo najbolji period igre smo imali tada, to pokazuje statistika i svi parametri, to su mladi momci koji zaslužuju i nastavi će da igraju. Ne mogu da igraju 40 minuta, svako je dao od njih neki doprinos, sve zasluge idu igračima. Pričaćemo o treneru.

On je istakao koncentraciju kao bitnu stvar, ne samo za ovaj meč, već za celokupno prvenstvo.

- Zahvaljujem na pitanju, odigrali su jako dobro, sa njima treba strpljenje, mi nismo u stanju da imamo koncentraciju za ovo takmicenje i ABA ligu, drže je do nekog nivoa, da li je to umor ili nešto drugo, ima i igrača sa klupe koji kad uđu, promene stvari. To je stvar koncentracije, mi smo dobili utakmicu zahvaljuljući želji i navijačima koji su nam dali snagu da pobedimo tešku utakmicu.

Obradović je naveo da ga je roviti Kuruc pitao da udje u igru, a onda i pojedinačno naveo probleme igrača.

- Da krenemo od Trife, bilo je teško za gledati, bio je spreman da se vrati i da pomogne, hvala mu na tome, posle pada je to hrabar gest. Glas je osetio u grčeve, a sudije nemaju pravo da zaustave utakmicu, nije mogao da se vrati. Smailagić se žalio, ja sam pokušao da koristim Kuruca, odradio je jedan trening, tražio je da uđe, sto je stvarno za pohvalu, nadam se da će na sledecoj utakmici moći da pomogne. 

Iznenađenja postoje, što je naglasio i Žoc.

- Videcćemo sutra, stigao je i Ledeja umor, moramo da vodimo računa. Ekipa mora da nađe način da se bori, to je posao nas i stručnog štaba, koliko može da se proceni, koliko ko da igra. Mi koji smo ovde ne mislimo da li je neko lakši ili teži protivnik. Imate rezultat iz Nemačke gde je Hamburg dobio Lokomotivu, verovatno je neko pričao da su oni favoriti. Ovo je kosarka, ne možeš da znaš da ceš lako dobiti. Znali smo na koji način igraju, kad vodiš utakmicu i daješ zadatke, prvi je da ekipa bude koncentrisana.

Strateg crno-belih je takođe naveo da će verovati u svoje igrače do poslednjeg momenta.

- Ja cu pokušati da toga bude što manje, dajem sve od sebe, ima nekih trenutaka kada im druge stvari odvlače pažnju, kad na neki način žele sebe da ohrabre nekim drugim šutom, pa padne koncetracija u odbrani. Koliko smo odigrali tek utakmica, 18… Koliko nas čeka, bar jos 50-ak, tim mora da raste, da svako oseti da je važan. Verovaću u njih do poslednjeg trenutka, drago mi je da uvek imamo veliku zelju, da uvek možemo ds tražimo pozitivne stvari, da izanaliziramo sta je to negativno. Ja moram da se zahvalim navijacima jos jednom, to ekipi mnogo pomaže, hvala im i nadam se da će se to tako nastaviti - zaključio je Obradović.

Video: Kovač dokrajčio Kragujevčane, Čuka stigla do drugog gola u završnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    15. decembar 2021 | 23:32

    Sta kukas rumenko umor igrate ABA ligu i cipiripi kup.Moji Srbi igraju svaki treci dan po evropi sa najboljim ekipam koji imaju deset puta veci budzet pa ne kukaju.Ne talasaj molim te.

  • 🔴🔵⚪

    15. decembar 2021 | 23:24

    Nista mi se ovo ne svidja! Opet mucenje protiv nekih prosecnih ekipa, kao i prethodnih sezona! Zasto Pejdz nije ostao i zasto i dalje nemamo dominantnog centra?? Zasto je Zagorac i dalje u klubu?? Ne vidim koji je cilj Partizana ove sezone?? Evroliga-bas teskooo...

  • 🔴🔵⚪

    15. decembar 2021 | 23:27

    Kako vreme prolazi, ona pocetna euforija se polako gubi i nadjacava je neka vrsta razocarenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA