≫ 

Svađa u studiju zbog Jokića: "Stanite! On je po svakoj statistici najbolji u NBA"

Novinar Zak Lav se oštro usprotivio mišljenju dvojice bivših nBA igrača

  • 23
Zak Lav Printskrin: Twitter/@ESPNNBA

Bez obzira na to što je od početka sezone ostvario šest tripl-dabl učinaka (čak i u poslednjem meču proptiv Minesote) i što na svojim plećima vuče celu ekipu, aktuelnog MVP-ja NBA lige Nikolu Jokića očigledno ne smatraju za igrača koji bi mogao da odbrani svoju titulu.

Najpre je 118 bivših NBA igrača glasalo u anketi za najboljeg igrača lige i nisu uopšte ni razmatrali Srbina kao opciju, dok se velika drama digla i u studiju ESPN-a gde je čuveni novinar Zak Lav ućutkao nekadašnje košarkaše Kendrika Perkinsa i Ričarda Džefersona.

Perkins i Džeferosn su tvrdili da su Stefon Kari i Kevin Durent jedina dvojica igrača u MVP trci, dok se Lav oštro usprotivio i objasnio svoje mišljenje činjenicama.

- Stanite! Nikola Jokić ima 26,5 poena po meču, 14 skokova i 7 asistencija. On šutira 58 odsto, a 66 odsto za dva! Izaberite bilo koju naprednu statistiku, on je po svakoj najbolji u NBA - rekao je Lav i nastavio, dok su pomenuta dvojica odmahivali glavom:

- Nagetsi su sa Nikolom Jokićem na terenu na "+14" poena na 100 poseda lopte, a sa njim na klupi su na "-16". Sa Nikolom Jokićem na terenu Nagetsi su praktično najbojji tim ikada, a kada je van terena najgori su. Jedini razlog zašto nije u razgovoru oko MVP nagrade je jer su desetkovani Nagetsi loši.

Video: Jokić u zagrljaju braće nakon što je demolirao Majami: Nemanja i Strahinja iza klupe čuvali Nikolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    16. decembar 2021 | 08:47

    Imam utisak da se ovde on zaobilazi u Americi kao i Djokovic.Tesko im priznati da je najbolji jer nije iz Amerike zemlje kosarke.

  • NS

    16. decembar 2021 | 09:22

    Kao što sam uvek govorio, STATISTIKA JE NEUMOLJIVA. Prema statistici se i kupuju igrači u svim sportovima, obaraju rekordi i odlazi u večnostkao legenda. Lični afiniteti prema igračima kao ličnostima je druga stvar, ali statistika pokazuje koliko je neko efikasan u ovom slučaju, a to je neporečivo!

  • Mihailović

    16. decembar 2021 | 10:37

    Pokazuje pored svega i veću inteligenciju u košarci, šta ovim igračima koji ne priznaju igru Jokića nedostaje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA