Junak Partizanovog trijumfa u Evrokupu: "Nismo zadovoljni igrom, ali piše se pobeda"

Nemanja Dangubić nakon pobedonosne sekvence zadovoljan samo rezultatom

  • 3

Košarkaši Partizana savladali su poljski Šljonsk neočekivano teško (75:73) u šestom kolu Evrokupa, a heroj crno-belih bio je Nemanja Dangubić.

Krilni košarkaš je na početku sumirao svoje utiske o utakmici, gde je istakao da saigrači i on ne mogu biti zadovoljni partijom koju su pružili.

- Najbitnija je pobeda, to se piše. Nismo zadovoljni našom igrom, moramo na dosta stvari da poradimo. Napravićemo analizu i moramo što brže da se spremimo za narednu utakmicu u ABA ligi, gde nas čeka gostovanje Mornaru - započeo je Dangubić.

Iako nije mnogo vremena proveo na terenu, samo 12 minuta, uspeo je da na kraju meča bude potpuno fokusiran, uhvati skok u napadu i poentira za vođstvo crno-belih na pet sekundi pre kraja meča.

- Ušao sam u igru i pokušao sam da pomognem ekipi. Pokušao sam da zadržim fokus tokom cele utakmice, i to se isplatilo - objasnio je ključ svoje dobre reakcije heroj Partizana u meču protiv poljske ekipe.

Pre nego što je poentirao za vođstvo, Dangubić je pri rezultatu 70:73 i 20 sekundi do kraja meča imao dva slobodna bacanja. U teškoj situaciji za tim Željka Obradovića bilo je od velike važnosti pogoditi oba bacanja, a to pod pritiskom, koji je kako i sam kaže postojao, nije nikako lako.

- Pritisak na slobodnim bacanjima postoji, dosta vežbamo na treningu i trener potencira na tome, sada se to isplatilo - rekao je Dangubić.

Na kraju je pohvalio i ekipu Šljonska, ali i najavio bolji meč svoje ekipe na narednoj utakmici koju crno-beli igraju u Baru.

KK PARTIZAN - KK SLASK Foto: MN Press

- Veoma nezgodna ekipa, igrali su dosta grubo i nametnuli kriterijum kod sudija. Odigrali su jako dobar meč, čestitam im na tome. Mi smo zadovoljni pobedom, moramo da napravimo analizu i da dobro otvorimo meč u Baru kako bismo došli do pobede protiv Mornara - zaključio je zamenik kapitena Partizana.

Tim Željka Obradovića se ovom pobedom izdvojio kao jedini sa skorom 6-1 na vrhu Grupe A, a naredni meč u Evrokupu odigraće u sredu 22. decembra protiv Lokomotive u Krasnodaru. Pre tog meča Partizan će gostovati Mornaru u subotu od 17 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I zasto

    16. decembar 2021 | 12:29

    Onaj Trifunovic koji nema veze u Zagorac imaju toliku prednost nad Dangubicem?

  • Sima

    16. decembar 2021 | 10:32

    Ko da bude zadovoljan DOK NAM JE plejmejker poluigrac Avramovic

  • Petar

    16. decembar 2021 | 14:47

    Da si valjao bio bi kod Srba.Ma begaj bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA